Підготовчі перемовини про припинення війни - стартували

Переговори в Катарі: чи можливо залучити Китай до тиску на російського президента та чи вдасться нарешті завершити війну в Україні?

Видання "Блумберг" повідомило - у столиці Катару Досі стартували попередні перемовини перед швейцарським самітом миру. Зустріч відбудеться на рівні політичних радників країн, які мають підготувати тези для прийняття "київської формули миру" вже на рівні президентів у Швейцарії. Тобто - яким чином натиснути на Путіна, щоби він таки вивів свої війська з території України. Також передбачена підготовка безпекових гарантій та територіальної недоторканності наших теренів надалі. Звісно, Росію ані на саміті, на в Катарі ніхто не чекає, однак Путін робить усе можливе, щоб ці зустрічі не відбулися.

Тим часом Китай - попри оголошений раніше нейтралітет, займає жорстку проросійську позицію, адже постачає Росії вертстати для виробництва зброї і снарядів. У Німеччині заявляють: Москва накопичує озброєння у надзвичайних кількостях - вищих, ніж її потреби у поточній війні. Тому надважливим завданням зараз є запросити офіційний Пекін до перемовин і схилити його до тиску на Кремль, адже більше на кремлівського карлика ніхто такого впливу не має. Переговори у Катарі мають на меті виробити план залучення Китаю до мирного саміту. Саме заради цього держсекретар США Ентоні Блінкен терміново відбув у Пекін.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі