НАТО: вступу не буде, але ви тримайтеся?

Ситуація довкола вступу України в НАТО - бентежить. Ми постійно вислуховуємо запевнення у всебічній підтримці. Але де вона?

НАТО щойно відзначило свй 75-річний ювілей. Напевне, це привід порадіти. Але водночас одразу два впливових американських видання оприлюднили матеріали, в яких прямо говориться: цьогоріч на липневому саміті у Вашингтоні Україні не варто очікувати запрошення в НАТО. Мовляв, Альянс не горить бажанням вступати у найбільшу сухопутну війну в Європі після 1945 року. А конкретно проти - дві країни, США та Німеччина. Цікаво, чому? Щоб не злити Путіна? Але ніде у статуті організації не вказано - НАТО має боятися Росії. Навпаки - воно й було створене для протистояння людожерській доктрині Радянського Союзу. Чиєю правонаступницею і стала Росія Путіна. Країни Балтії, Польща, Балкани - навряд чи мають щось проти вступу Украни в Альянс.

У НАТО кажуть: вони мріють тримати "золоту середину" - для себе, звісно, бо в Україні росіяни щодня вбивають солдатів і цивільних, руйнують будинки і електромережі. Звісно, українській владі треба розпочати роботу з країнами-скептиками нашого вступу. Бо вікно можливостей ще відкрите, і його треба використати на повну. Щойно Китай вторгнеться на Тайвань - увага світових ЗМІ повернеться в інший бік, і це питання буде закрите для нас на невизначений термін. Звісно, генсек Столтенберг говорив про якісь безпекові обіцянки замість вступу, однак ми їх чули надто багато - і всі вони виявилися не більше, ніж обіцянками. Тож наразі не можна казати, що все втрачено, але досягнення цілі передбачає постійну тяжку роботу.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі