Путін не збирається зупинятися. Але є те, що його зупинить

Нам всім потрібно зрозуміти, що в нас немає іншої України. Її захист, повернення всіх захоплених ворогом земель мають стати загальнонаціональною ідеєю

Сьогодні азербайджанський народ згуртувався, як єдиний кулак. Про це президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив 14 лютого на церемонії інавгурації. Усіх громадян Азербайджану, незалежно від національності та віросповідання, політичних уподобань та соціального статусу об'єднало загальнонаціональне питання - звільнення Карабаху. "Це питання вже вирішене, і ця єдність має бути вічною. Національна єдність має бути постійною, тому що значимість Азербайджану, його роль у світі зростають", - наголосив Ільхам Алієв.

Незабаром виповниться два роки з початку повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну. Ми бачимо, що держава-окупант не має наміру зупинятися. Вона щодня продовжує ракетні удари по мирних українських містах, знищуючи інфраструктуру, вбиваючи мирних жителів. Під постійною загрозою перебувають Київ, Дніпро, Харків, Одеса, Львів та інші міста.

Путін не має жодної краплі каяття за пролиті ріки крові, за зруйновані мирні українські міста

Весь світ уже почув шокуючі слова президента Росії Володимира Путіна. Він заявив, що єдине, про що він жалкує, - що Росія не розпочала "активні дії" в Україні раніше. Тобто там немає жодної краплі каяття за пролиті ріки української крові, за зруйновані мирні українські міста. Там є лише жаль, що все це не було зроблено раніше та у більших масштабах.

І, слід визнати, така позиція знаходить підтримку шокуючої більшості росіян. Так, Росія - це країна десятків мільйонів путіних, які прагнуть знищення української держави та ідентичності. Саме навколо ідеї варварства, насильства та кровопролиття об'єднане російське суспільство. І змін у його поглядах чекати не варто.

Усі ми маємо стати українцями - незалежно від національності, віросповідання, рівня достатку, політичних поглядів

Єдине, що може врятувати Україну, - це загальнонаціональне єднання. Усі ми маємо стати українцями - незалежно від національності, віросповідання, рівня достатку, політичних поглядів. На жаль, я часто чую жахливу фразу: "Незрозуміло, за що ми маємо воювати". Цією фразою багато хто прикриває свою боягузливість, свою втечу з країни, свою готовність пожертвувати самою Україною.

Нам усім потрібно зрозуміти, що в нас немає іншої України. Її захист, повернення всіх захоплених ворогом земель мають стати загальнонаціональною ідеєю. Не можна допустити розколу у суспільстві. Ніколи, а тим більше зараз, коли війна вийшла на свій найважливіший, кульмінаційний етап. Всі питання до кожного з нас будуть поставлені після перемоги. А поки що потрібно наближати її скрізь і всіма силами. Це і є єдиний можливий правильний шлях. Доведено Азербайджаном.

Спеціально для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі