Нам потрібен уряд національної довіри. Але влада не готова

Дуже шкода. Бо подальші монопольні та непопулярні рішення в умовах війни лише політизуватимуть і ділитимуть українське суспільство

Ухвалення поки у першому читанні законопроєкту про мобілізацію – це привід, аби знову заговорити про уряд національної довіри.

Коли потрібні непопулярні, але важливі рішення – це найкращий час для створення уряду національної довіри. Уряду, де не було би поділу між владою та опозицією, а головне – була би спільна відповідальність за майбутнє країни.

Тоді би будь-які непопулярні рішення сприймалась як болюча необхідність, а не як монопольні, а відтак, сумнівні рішення однієї політичної групи.

Це дало б гарний сигнал суспільству та міжнародним партнерам - сигнал про те, що вся без винятку Україна готова боротися, і тому її треба підтримати

Це би також дало гарний сигнал суспільству та міжнародним партнерам - сигнал про те, що вся без винятку Україна готова боротися, і тому її треба підтримати.

Співучасть в ухвалення рішень всіх національних партій також запобігло б очевидним помилкам - таких, які були, зокрема, у першій версії закону про мобілізацію.

Але ні. Влада поки до цього не готова. Дуже шкода. Бо подальші монопольні і непопулярні рішення в умовах війни лише політизуватимуть і ділитимуть українське суспільство. І сильнішою Україна від цього точно не стане.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі