У боргах, як у шовках. Чи потрібно було нам те Євробачення?

Я не закликаю відмовитись від пісенного конкурсу. Але в умовах, коли на рахунку кожна копійка, тут можна було заощадити

Згідно з даними, оприлюдненими на сайті державних закупівель Prozorro, національний відбір на Євробачення-2024 коштував державі майже 11 млн грн. Така сума, виділена з державного бюджету в умовах повномасштабної війни, викликала жваве обговорення у мережі та обурила українців. І обурення було виправданим.

Я зараз не повторюватиму вже озвучений у ЗМІ аргумент про те, що багато країн взагалі відмовилися від участі в пісенному конкурсі. Я наведу цифру, яку витратило Громадське телебачення Азербайджану на проведення місцевого нацвідбору. Тримайтеся за стільці міцно - це близько 10 тис. манатів, тобто приблизно 221 тис. грн. Так, ми не маємо шоу такого масштабу, як в Україні. Так, у нас давно перейшли до економваріанту нацвідбору. Але ж так само могла б зробити і Україна! Тим більше, що тут кожна копійка на рахунку.

Просто порівняйте: згідно з даними Мінфіну, 11 млрд 109,5 млн манатів ($6,54 млрд) складає зовнішній борг, а 6 млрд 093,8 млн манатів - внутрішній державний борг Азербайджану. . При цьому валютні резерви Азербайджану перевищують прямий зовнішній борг у 10 разів.

Державний борг України за підсумками 2023 року виріс до рекордного рівня та становить 85% ВВП

А державний борг України за підсумками 2023 року виріс до рекордного рівня - переважно на тлі великих позик у міжнародних партнерів. Сукупний показник становив $145,32 млрд, або 5,519 трлн грн, що є історичним рекордом. За рік держборг у доларах збільшився на 30,4% ($33,9 млрд), а в гривні - на 35,4% (1,444 трлн грн), з урахуванням девальвації української валюти. За підсумками 2023-го співвідношення державного боргу до ВВП становитиме близько 85% ВВП.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі