Затримка пенсій та зарплат: перетворимо проблему на можливість

Це буде непросто, але цілком реально

Доведеться затримати пенсії десяти мільйонам пенсіонерів, заробітну плату 1,4 млн вчителів та 500 тис. держслужбовців, якщо Захід не надасть фінансову допомогу, - заявила міністр економіки Юлія Свириденко.

Я пропоную скористатися можливістю і вирішити це питання назавжди:

1. Перехід на платні школи, а краще приватизація наявних. Вчителі отримають справедливу винагороду від вдячних клієнтів - учнів та їхніх батьків. Якщо у батьків не вистачає грошей, члени громади, благодійні фонди, волонтери збирають гроші під конкретну дитину. Бонус - у нас нарешті зʼявиться якісна конкурента освіта. Бюджетні витрати на освіту перетворяться на інвестиції в освіту.

Пенсійний фонд перестає бути тягарем на плечах платників податків та всієї економіки. Бонус - наші пенсіонери нарешті стануть заможними!

2. Пенсії платять спадкоємці - діти, онуки, родичі (які, зрештою, платять пенсії і зараз, але якось викривлено, не напряму). Якщо їх немає або вони не хочуть чи самі не мають можливості, допомагають члени громади, благодійні фонди та волонтери. Цільовим способом і конкретним людям. Пенсійний фонд перестає бути тягарем на плечах платників податків та всієї економіки. Бонус - наші пенсіонери нарешті стануть заможними!

3. Що робити з 500 тис. держслужбовців? Є у мене одна ідея…

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі