Україна поверне і Крим, і Донбас. Такий досвід вже є

Понад тридцять років частина азербайджанських земель була під окупацією Вірменії. Але їх вдалося звільнити - отже, Україна теж зможе повернути своє

Крим буде звільнено. Про це міністр оборони України Рустем Умеров сказав в інтерв'ю виданню Bild. "Я впевнений на 100%. Це наша стратегічна мета", - сказав голова оборонного відомства. У цьому також впевнений і президент України Володимир Зеленський. Він неодноразово заявляв, що жодних територіальних поступок Росії бути не може.

Також президент України висловився і щодо так званого часткового вступу України до Альянсу. Нагадаю, що колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен висунув пропозицію щодо вступу України до Альянсу, але щоб стаття 5 Вашингтонського договору не поширювалася на окуповані Росією території. Расмуссен, який був генеральним секретарем НАТО у 2009-2014 роках, наполягає на тому, що план "часткового" членства України не символізуватиме заморожування конфлікту, а означатиме рішучість попередити Росію, що вона не може завадити вступу України до НАТО.

І ось на підсумковій прес-конференції президента України всі почули його ставлення до такої пропозиції. "Сигнали з приводу часткової участі якоїсь (в Альянсі) - це маячня. Без образ для тих, хто таке говорить", - наголосив Володимир Зеленський. І це правильна позиція.

В Азербайджані є приказка: "Батьківщина не може бути подарунком для інших"

В Азербайджані є приказка: "Батьківщина не може бути подарунком для інших". І це не просто приказка. Азербайджан показав, як можна реалізувати стратегію перемоги.

Сьогодні у місті Ханкенді Карабахського регіону Азербайджану відбувся футбольний матч між клубами "Карабах" (Агдам) та MOİK (Баку). Ця гра увійшла в історію як перший футбольний матч, проведений на звільнених від окупації територіях Азербайджану. Проведення цього матчу стало можливим після перемоги Азербайджану у 44-денній війні восени 2020 року, а також у результаті успішно проведеної антитерористичної операції у Карабахському економічному регіоні Азербайджану у вересні поточного року.

Складно описати почуття тих, хто понад тридцять років жив мрією про повернення на свої землі. Ще складніше описати їхні емоції, коли ця мрія реалізувалася. Але тут важливо розуміти, що це стало можливим саме тому, що керівництво Азербайджану ніколи не піддавалося тиску країн, які мріяли домогтися згоди офіційного Баку на втрату своїх земель.

Країни-співголови Мінської групи (США, Росія, Франція) ніяк не засудили офіційний Єреван за політику окупації, яку він проводив

Повідомлю українським читачам, що країни-співголови Мінської групи (США, Росія, Франція) ніяк не засудили офіційний Єреван за політику окупації та утримання 20% територій Азербайджану, яку він проводив. Вірменію не було засуджено і за ігнорування резолюцій Ради безпеки та Генеральної асамблеї ООН, в яких було прописано вимоги про виведення всіх незаконних вірменських збройних формувань з окупованих територій Азербайджану. Це була прихована підтримка окупаційної політики Вірменії з боку США, Росії та Франції.

Так, проллється багато крові та сліз. Але такою є ціна будь-якої великої перемоги

Україна, на щастя, бачить підтримку світової спільноти. Так, часом може здатися, що ця підтримка слабшає. Але в такі моменти раджу згадати досвід Азербайджану. Він показує, що будь-які великі перемоги можливі навіть усупереч позиції світових держав. А за їхньої підтримки - вони неминучі. І я переконаний, що Україна поверне собі всі окуповані Росією території. Так, це буде важко. Так, проллється багато крові та сліз. Але такою є ціна будь-якої великої перемоги. Немає ні в кого з нас іншої України. Ми повинні її відстояти. Ми повинні перемогти. І ми переможемо і побачимо ще, як будуть проведені футбольні матчі у звільненому Донецьку та Криму. Побачимо ми й жовто-синій український прапор, що майорить над усією територією країни.

Спеціально для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі