Велика війна не була неминучою. Що вплинуло на рішення Путіна

Неминучою її зробив мудрий вибір українського народу в 2019 році

Відповідь на болюче питання, чи вплинули на путінське рішення про вторгнення українські внутрішньополітичні реалії, можемо знайти в книзі Фердинанда Фойєра "Останній політик".

Судячи зі слів директора ЦРУ Бернса, котрий останнім із американських високопосадовців зустрічався з Путіним, вона позитивна.

Бернс цитує Путіна, чому той вважав ситуацію сприятливою для захоплення (conquer) України.

1. Зеленський - слабкий лідер.

2. Його держава (думаю, мова про суспільство - автор) безнадійно розділена.

3. Військова операція в Україні буде простою й швидкою.

Наше керівництво, попри всі попередження і застереження, відмовлялося готуватися до вторгнення, що створювало в Путіна ілюзію легкої перемоги

Думаю, пояснення вимагають лише два останні пункти. Висновок щодо "hopelessly divided polity" зроблений із результатів виборів 2019 року, коли частина суспільства вважала необхідним продовжувати протистояння з агресором, а більшість покладала провину за війну на власну владу й прагнула компромісу.

Відтак, Україна після виборів 2019-го пригальмувала розвиток своїх оборонних програм. Крім того, її керівництво, попри всі попередження і застереження, відмовлялося готуватися до вторгнення, що справді створювало в Путіна ілюзію легкої перемоги.

Таким чином, можна зробити висновок, що велика війна не була неминучою. Такою її зробив мудрий вибір українського народу в 2019 році.

P.S. Бернс і Путін, як відомо, проплачені порохоботи.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі