Із простих продуктів – смакота на стіл. Готуємо сирно-картопляні палички

В цьому рецепті я пропоную до страви сметанний соус, але ви можете експериментувати з будь-яким

Пропоную сьогодня разом приготувати хрусткі сирно-картопляні палички зі сметанним соусом – смачну та корисну страву, адже готується вона без фритюру та великої кількості олії. Це дуже просто та надзвичайно смачно! Крім того, палички ідеально підходять в якості перекусу, який можна дати дітям у школу.

Інгредієнти

• 700 г відвареної картоплі

• 100 г яєць (2 шт.)

• 50 г кукурудзяного крохмалю (5 ст. л. + 2 ч. л. без гірки)

• 200 г бринзи

• сіль

• зелень

• 50 г вершкового масла

Приготування

Спочатку відварюємо картоплю в солоній воді та натираємо на дрібну тертку – картопля має бути холодною. Далі натираємо бринзу на дрібній тертці. До натертої картоплі додаємо бринзу, зелень (кріп, петрушку), яйця та кукурудзяний крохмаль. Замішуємо тісто. Сіль додаємо за смаком, якщо це необхідно.

З цієї кількості тіста виходить 30 паличок

Далі змащуємо руки вершковим маслом, беремо невелику кількість тіста (приблизно столову ложку) та формуємо палички діаметром 1 см та довжиною 10 см. З цієї кількості тіста виходить 30 паличок. Викладаємо сирно-картопляні палички на деко з пергаментом та змащуємо їх залишком розтопленого вершкового масла. Ставимо палички в розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хв. Дістаємо з духовки, перекладаємо на тарілку та подаємо гарячими зі сметанним соусом. Смачного!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі