Картопляні галушки з грибами: простий та швидкий рецепт

Кажуть, що по справжні галушки треба їхати до Полтави. Але я пропоную привезти Полтаву до себе на кухню

Друзі, сьогодні ми з вами приготуємо найсмачніші картопляні галушки з куркою та грибами. Не зважаючи на зовнішню простоту, галушки є дуже поживною стравою. Раніше їх готували з суміші гречаного та пшеничного борошна. Я пропоную приготувати цю страву з картопляного борошна. Готуються галушки дуже швидко та легко, а смакують усім, хто полюбляє українську кухню.

Картопляне тісто

• 1 кг картоплі

• 100 г яєць (2 шт)

• 180 г борошна (6 ст. л. з гіркою)

• сіль

• борошно для формування галушок

М'ясна начинка

• 200 г курячого фаршу

• 1 цибулина

• сіль (за смаком)

• перець (за смаком)

• олія (для смаження)

Смажені гриби (до галушок)

• 300 г грибів

• 1 цибулина

• сіль (за смаком)

• олія (для смаження)

Приготування

Очищуємо, нарізаємо та варимо картоплю до готовності. Обов'язково зливаємо всю воду та робимо пюре (без додавання вершкового масла та молока). Виходить 800 г готового пюре, лишаємо його охолоджуватись.

Перекладаємо в миску охолоджене пюре, додаємо яйця, борошно та сіль. Перемішуємо. Тісто для глушок готове.

Приготуємо м'ясну начинку. Смажимо курячий фарш з цибулею на рослинній олії. Додаємо сіль, перець та перемішуємо.

Очищуємо та нарізаємо гриби. Нарізаємо маленьким кубиком цибулю.Смажимо на рослинній олії цибулю з грибами, додаємо сіль за смаком.

Формуємо галушки. Беремо невеликий шматочок тіста, посипаємо стіл борошном та формуємо ковбаску. Ділимо тісто на невеликі шматочки. Розкачуємо шматочок тіста та кладемо всередину м'ясну начинку. Зліплюємо кінці тіста, формуємо кульку та приплюскуємо її. Викладаємо галушки на дощечку з борошном. Варимо галушки у киплячій підсоленій воді. Після закипання чекаємо 2-3 хвилини та перекладаємо галушки в тарілку. Подаємо галушки зі смаженими грибами.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі