Кремль зігнав десантників на південь Запоріжжя. Що із цього вийшло?

Ідея була, очевидно, в тому, щоб оточити "виступ" українських військ, який утворився внаслідок просування ЗСУ між Роботиним і Вербовим

Перечитавши мільярд звітів із фронтів півдня Запорізької області за минулі кілька днів (а то й тижнів), і трохи проаналізувавши - можу стверджувати таке:

1) Такими темпами, як вищі органи в Москві зганяють своїх вдв-шників під Роботине-Вербове-Новопрокопівку, у них скоро не залишиться десантників узагалі. І то ще до початку дощів (це, до речі, для українців непогана новина);

2) Друга непогана новина — не гірша. Такими темпами, як вищі органи в Москві втрачають системи ППО і РЕБ, танки й артилерійські установки… Ну про це далі.

Як я вже казав, 24-27 серпня російську 58-му ЗВА так гарнесенько пошматували, що її поразка і, відповідно, український прорив між Роботиним і Вербовим стали неминучими.

У відповідь вишестоящі органи Москви перекинули туди чотири дивізії ДШВ — стратегічний резерв ВС РФ, "найкращі" ще до війни (а тим більше після її початку) російські зʼєднання. Війська, які завжди розгортали першими і для виконання найскладніших завдань. Останню надію пудінга — та як хочете називайте їх. І от цих вдв-шників послали на південь Запорізької області. Думаю, щоб виправити там ситуацію, а може, щоб забезпечити пудінга відосиками і фоточками, які ілюстрували б "гарні новини". І вишестоящі не просто поставили цих солдатів тримати оборонні лінії, поповнювати поріділі ряди знищеної 58-мої ЗВА. Ні, ВДВ кинули у велику контратаку.

Росіяни не тільки втратили більшість із 810-ї бригади морської піхоти, але й занапастили три полки ДШВ

Ідея була, очевидно, в тому (принаймні так мені здається), щоб оточити "виступ" українських військ, який утворився внаслідок просування ЗСУ між Роботиним і Вербовим, напасти одночасно і зі східного, і з західного флангу, щоб розбити 4-5 бригад. Обірвати наступ українців, який "провалився" ще… Коли там вишестоящі органи заявляли про його провал? 6 чи 7 червня?

Насправді, якщо добре подумати, росармія діяла навіть згідно з власною доктриною. Адже, як не як, ДШВ — це штурмові війська. Найкращі для атак, але погані для захисту. Тому, в принципі, "логічно" було посилати їх у той район для великої контратаки.

Коротше кажучи: не допомогло воно їм. Адже росіяни не тільки втратили більшість із 810-ї бригади морської піхоти, але й занапастили три полки ДШВ. Практично, цілу дивізію.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі