Приготують навіть діти: рецепт найшоколаднішого десерту
Неймовірний аромат стоятиме на весь дім
Я просто обожнюю шоколад, але завжди обираю саме чорний – в ньому найбільший вміст какао-бобів, а отже, й корисних жирів. Пропоную тим, хто розділяє мою пристрасть до шоколаду, разом приготувати ароматний та надзвичайно смачний десерт для шоколадоголіків. Він готується дуже легко, тому зробити його зможуть навіть діти.
Інгредієнти
• 200 г чорного шоколаду (70%)
• 180 г вершкового масла (жирністю 82%)
• 250 г яєць (5 шт)
• 150 г цукру (6 ст. л. з гіркою)
• 2 г солі (1/3 ч. л.)
• 30 г борошна (1 ст. л. з гіркою)
• додатково 20 г какао-порошку (2 ст. л. без гірки)
Приготування
Об'єднуємо шоколад, вершкове масло та розтоплюємо на паровій бані або в мікрохвильовці. Перемішуємо до однорідної консистенції. Змішуємо яйця з цукром за допомогою вінчика. Беремо роз'ємну форму діаметром 20-22 см, змащуємо маслом та присипаємо какао-порошком. Додаємо шоколад з вершковим маслом до яєчної маси (яйця мають бути кімнатної температури). Перемішуємо. Додаємо сіль та борошно за допомогою сита. Перемішуємо, щоб не було комочків. Переливаємо шоколадне тісто в підготовлену форму.
Ставимо форму в розігріту до 160 градусів духовку з конвенцією на 25 хвилин. Дістаємо форму з духовки, даємо десерту охолонути, потім ставимо на 3-4 години в холодильник і тільки після цього знімаємо форму. Присипаємо какао-порошком та нарізаємо. Готово, куштуємо та насолоджуємось.
Коментарі