Рецепт, який ви точно збережете: ліниві пиріжки з яйцем і цибулею
Приготування забере у вас мінімум часу, і це добре, бо зʼїдаються ці смачні пиріжки теж за лічені хвилини
Яйця та зелена цибуля – моя найулюбленіша начинка. Тож сьогодні пропоную приготувати ліниві пиріжки з нею. Цей репет настільки простий, що впораються навіть ті, хто ніколи не мав справи з пиріжками. А для тих, хто має обмаль часу, але хоче порадувати рідних смачненьким, – це просто знахідка.
Тісто
• 200 г борошна (8 ст. л.)
• 5 г харчової соди (1 ч. л.)
• сіль
• 300 мл кефіру або айрану
• 50 г яйця (1 шт.)
• 30 мл рафінованої олії (для тіста; 2 ст. л.)
Начинка
• 200-300 г зеленої цибулі
• 3 яйця
• кріп
Приготування
Змішуємо борошно з харчовою содою та сіллю. У великій мисці поєднуємо: айран або кефір, яйце, рослинну олію, борошно з сіллю та харчовою содою. Ретельно перемішуємо, щоб не було комків. Додаємо дрібно нарізані яйця, кріп та зелену цибулю. Перемішуємо. Тісто готове.
Смажимо пиріжки на розігрітій пательні. Викладаємо невеликі порції тіста в розігріту олію. Обов'язково накриваємо кришкою. Перевертаємо та знову накриваємо кришкою. Викладаємо пиріжки на паперовий рушник для того, щоб прибрати зайву олію. Готово!
Коментарі