Фігурі не зашкодить. Шість начинок для лаваша
Закуска із лаваша – безпрограшна страва. Готується за лічені хвилини і не вимагає особливих кулінарних навичок
Вибір начинки обмежується лише її калорійністю. В іншому ж те, чим начинити лаваш, залежить від індивідуальних смакових уподобань. Ось шість прикладів смачних та низькокалорійних поєднань:
– нежирний сир + зелень + часник;
– курка + листя салату + помідор + грецький йогурт + діжонська гірчиця;
– слабосолена сьомга + свіжий огірок + зелень, + кілька крапель лимонного соку;
– консервований тунець у власному соці + листя салату + свіжий огірок + помідор + болгарський перець;
– вершковий сир (нежирний) + варені очищені креветки + зубчик часнику;
– сир + банан ( в духовку на 5-10 хвилин).
Також смачною і дієтичною начинкою для лаваша стануть:
• варене куряче або індиче філе;
• нежирні тверді сири;
• йогурти без добавок;
• знежирений сир;
• смажені гриби;
• овочі;
• будь-яка зелень;
• морепродукти (в тому числі морський коктейль);
• риба (особливо філе з нежирних сортів);
• хумус;
• маринована цибуля;
• часник (трохи)
В якості спецій в дієтичній начинці рекомендовано використовувати мелений чорний перець і сіль. Бажаючим заправити начинку найкраще користуватися рослинною олією, краще – оливковою. Якщо рецепт вимагає обсмажування, рекомендовано скористатися невеликою кількістю рослинної олії.
Коментарі