Легкий десерт без випікання. Готуємо полуничне суфле
Ягоди, що не були термічно оброблені, зберігають всі свої вітаміни. Тож цей десерт не лише смачний, але й корисний
Триває сезон полуниці, тож пропоную разом приготувати надзвичайно ніжний, повітряний десерт – полуничне суфле. Цей десерт неймовірно легкий в приготуванні та дуже смачний, крім того, він не потребує випікання! А ще ви можете використовувати замість полуниці будь-які ягоди – ожину, малину, лохину тощо.
Інгредієнти
• 400 г полуничного пюре
• 20 г желатину (4 ч. л.)
• 100 мл води (1/2 склянки)
• 50 г цукру (2 ст. л. з гіркою)
• 200 г грецького йогурту або вершкового сиру
• 100 мл вершків (жирністю 30-35%; 1/2 склянки)
• свіжа полуниця для декору
Приготування
Змішуємо холодну воду з желатином. Лишаємо желатинову масу при кімнатній температурі на 15 хвилин. Полуницю можна використовувати свіжу або заморожену. Миємо та перебиваємо занурювальним блендером, нам потрібне полуничне пюре. Переливаємо пюре у сотейник, доводимо до кипіння та варимо 2-3 хвилини. Додаємо до пюре цукор, перемішуємо. В гаряче пюре додаємо набряклу желатинову масу та перемішуємо. Змішуємо вершковий сир з вершками до однорідної консистенції. Об'єднуємо тепле пюре з вершковим сиром та вершками. Спочатку одну половину пюре, потім іншу. Накриваємо масу харчовою плівкою "в контакт" та прибираємо в холодильник на 1 годину. Збиваємо масу в чаші комбайну. Якщо пройшло 3-4 хвилини, але вона не збільшується в об'ємі – значить, вона не достатньо охолоджена. Потрібно поставити в морозильну камеру ще на 15 хвилин, потім продовжити збивати на високих обертах. Маса має трішки збільшитись в об'ємі та стати повітряною. Перекладаємо полуничне суфле в піали та декоруємо шматочками полуниці. Готово!
Коментарі