Український контрнаступ "захлинувся"? Погляд із США

Успіхи та просування ЗСУ зумовлять надання Україні додаткових ресурсів та зброї

У той час як російські пропагандисти наввипередки відпрацьовують рублі й цілодобово несуть всяку нісенітницю про те, що, мовляв, український контрнаступ "захлинувся", командування ЗСУ підходить до цього найважливішого питання творчо та професійно. Як влучно висловився один із найвідоміших поетів стародавнього Риму Гай Валерій Катулл, "аmat victoria curam" ("Перемога любить старання").

Загальна впевненість США у результативності українського контрнаступу безсумнівна

В американських ЗМІ не так багато деталей пишуть про український контрнаступ. Справа в тому, що в США незабаром вибори, тому основна увага наших медіа зосереджена на цій темі. Але ми маємо достатньо чітку картину, аби розуміти, що український контрнаступ буде дуже сильним, коли він почнеться повноцінно. Але наскільки він буде успішним. Цього у нас до кінця ще не аналізують та не прогнозують. Проте припускають, що результативність контрнаступу ЗСУ може призвести до якихось переговорів із РФ, але вже за умов України, а не Кремля. Не завжди можна однозначно зрозуміти, що про це думають наші політики, бо політики в нас різні, та оцінюють ситуацію вони теж по-різному. Але загальна впевненість США у результативності українського контрнаступу безсумнівна.

Але завжди існує, скажімо так, контрриторика. Вона така: зараз, мовляв, все сповільниться; вибух, який стався на Каховській ГЕС, суттєво збив можливості для більш ефективного просування ЗСУ вперед; Росія зараз просто закидатиме місцевість своїми солдатами; жертв в українській армії набагато більше, ніж Україна про це каже.

Контриторика підживлює тих людей, які виступали і продовжують виступати за якнайшвидші переговори з Кремлем на будь-яких умовах

Така контрриторика, скажу прямо, набагато менше уваги викликає в американців, ніж риторика. Контриторика підживлює хіба що тих людей, хто виступав і продовжує виступати за якнайшвидші переговори з Кремлем на будь-яких умовах і за те, щоб США менше коштів виділяли Україні на її підтримку у цій війні. Але таких людей – меншість.

Ось такі у США є дві позиції. З того, що я чую і розумію від американських політиків, вони мають надію на те, що Україна серйозно проб'ється і здійснить дуже серйозний удар по позиціях ворога.

Я думаю, що якщо саме так і станеться, тоді Україну почнуть ще більше підтримувати у світі. Переможець має рацію, а правильний переможець має рацію ще більше! І я впевнений, що це може спричинити ще більше позитивних рухів у плані отримання Україною і ресурсів, і зброї. Як від Європи, так і від США.

Спеціально для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі