Діти будуть в захваті! Простий рецепт домашніх глазурованих сирків
Готуються дуже легко, а зʼїдаються зі швидкістю світла
Я дуже люблю молочні продукти, особливо сирки, які готую сама. Чесно кажучи, я "сирна душа". Жодного дня не проводжу без сирників, лінивих вареників або йогурту Тож сьогодні пропоную приготувати найсмачніші глазуровані сирки з полуничною начинкою. Вони навіть смачніші, ніж у дитинстві! Готуються дуже легко, а от з'їдаються дуже швидко, бо їх люблять як дорослі, так і діти.
Полунична начинка
• 140 г полуниці (свіжої або замороженої)
• 10 г кукурудзяного крохмалю (1 ч. л. з гіркою)
• 15 г цукру (3 ч. л. без гірки)
• 10 мл лимонного соку (2 ч. л.)
Приготування начинки
Пробиваємо полуницю занурювальним блендером до консистенції пюре. Додаємо лимонний сік, перемішуємо. Змішуємо в сотейнику полуничне пюре з лимонним соком, цукром та кукурудзяним крохмалем. Ставимо на плиту, постійно помішуючи доводимо до кипіння. Пюре має прокипіти 30-40 секунд, щоб крохмаль заварився. Знімаємо з плити та переливаємо начинку в іншу ємність, щоб вона швидше охолонула. Накриваємо пюре харчовою плівкою "в контакт". Лишаємо охолоджуватись. Після охолодження знімаємо харчову плівку, перемішуємо та перекладаємо полуничну начинку в кондитерський мішок без насадки.
Сирки
• 700 г кисломолочного сиру (жирністю 5-9%)
• 100 г цукрової пудри (4 ст. л. з гіркою)
• ванільний цукор (за бажанням)
• 100 г вершкового масла (жирністю 62%)
Приготування сирків
Змішуємо кисломолочний сир з цукровою пудрою, ванільним цукром та вершковим маслом кімнатної температури. Пробиваємо масу занурювальним блендером до однорідної консистенції. Перекладаємо масу в кондитерський мішок без насадки. Використовуючи харчову плівку, формуємо сирки. Вага одного сирка – 80 г. З цієї кількості інгредієнтів виходить 12 сирків. Відправляємо сирки в морозильну камеру на 2-2,5 години.
Шоколадна глазур
• 150 г чорного шоколаду
• 150 г молочного шоколаду
• 30 мл рафінованої рослинної олії (2 ст. л.)
Приготування глазурі
Змішуємо шоколад та рослинну олію. Розтоплюємо в мікрохвильовці або на паровій бані. Переливаємо глазур у високий стакан.
Глазуруємо сирки: розгортаємо сирок, наколюємо на шпажку та занурюємо в глазур. Робити це потрібно швидко, щоб глазур лягла тоненьким шаром. Коли глазур стає матовою, сирок можна знімати зі шпажки. В процесі глазурування глазур потрібно трішки прогрівати. Відправляємо сирки в холодильник для того, щоб вони повністю розморозились. Зберігати сирки можна в закритому контейнері три доби.
Коментарі