Готуємо шоколадний мус із вишнею. Це дуже смачно!
Шоколад і вишня - безпрограшне поєднання. Здавалося б, нічого особливого в цих двох, але їхній дует зробить ваш десерт неповторним
Це одне з моїх улюблених поєднань. Ділюся з вами рецептом шоколадного мусу з вишнею. Це дуже смачно!
Інгредієнти:
- Шоколадний мус-желатин
- 200 мл молока
- 100 мл вершків (1 частина), жирність не менше 30%
- 200 г чорного шоколаду
- 5 г желатину екстра пружного 240 bloom "Happy Baking + 25 мл води
- 250 мл вершків (2 частина) жирність не менше 30%
Вишнева начинка:
- 200 г вишні без кісточки
- 50 мл води
- 15 г кукурудзяного крохмалю
- 20 г цукрової пудри
Крок 1: Для приготування шоколадного мусу замочуємо желатин у воді кімнатної температури (1:5), залишаємо на 10-15 хвилин, щоб желатин набряк.
Крок 2: З'єднуємо молоко з вершками (1 частина), прогріваємо на вогні до паріння.
Крок 3: З'єднуємо з набряклим желатином.
Крок 4: З'єднуємо з шоколадом.
Крок 5: Пробиваємо занурювальним блендером до однорідної консистенції.
Крок 6: Накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник, щоб маса охолола до температури приблизно 32С.
Крок 7: Збиваємо 2 частину вершків до стійких піків.
Крок 8: Об'єднуємо з підготовленою шоколадною основою. Мус готовий.
Крок 9: Укладаємо мус у прозорі стаканчики. Прибираємо в холодильник на кілька годин.
Крок 10: Для приготування вишневої начинки змішуємо всі інгредієнти. Відправляємо в сотейник. І при постійному помішуванні, на середньому вогні, доводимо до кипіння і зникнення присмаку крохмалю. Проварюємо 1 хвилину.
Крок 11: Укладаємо поверх застиглого шоколадного мусу.
Коментарі