Десерт із дитинства. Готуємо простий торт "Зебра"
Він не потребує складних продуктів чи процесів, а смакує просто неймовірно
Цей десерт я вперше спробувала у дитинстві: на день народження моєї подружки її мама приготувала цей торт саме в такому вигляді, в якому я пропоную приготувати й нам. В цьому десерті не має жодної кремової начинки, тому у багатьох він асоціюється з пирогом. Але я його сприймаю виключно як святковий торт, який дарує мені так багато дитячих теплих емоцій. Тож сьогодні готуємо із простих продуктів дуже смачний та красивий десерт.
Бісквіт
• 100 г жовтка (5 шт.)
• 50 г цукру (до жовтка; 2 ст. л. без гірки)
• 150 г білка (5 шт.)
• 100 г цукру (до білка; 4 ст. л. без гірки)
• 80 мл молока (5,5 ст. л.)
• 100 г вершкового масла (жирністю 62%)
• 120 г борошна (4 ст. л. з гіркою)
• 20 г кукурудзяного крохмалю (1 ст. л. без гірки)
• 20 г какао-порошку (2 ст. л. без гірки)
• 10 г борошна (додатково) (1 ч. л. з гіркою)
Шоколадна глазур
• 200 г молочного або чорного шоколаду
• 20 мл рафінованої рослинної олії (4 ч. л.)
Для декору
• 30 г чорного шоколаду
• 5 мл рафінованої рослинної олії (1 ч. л.)
Приготування
Спочатку приготуємо бісквіт. Для цього ідготуємо форму: я використовую круглу роз'ємну форму діаметром 22 см. Дно застилаємо пергаментом, бортики форми змащуємо м'яким вершковим маслом.
Змішуємо жовток з цукром. Розтираємо вінчиком, маса має посвітлішати. Додаємо молоко та перемішуємо. Додаємо борошно та кукурудзяний крохмаль за допомогою сита. Потім ретельно перемішуємо, щоб не було комочків.
Ділимо тісто на дві рівні частини, по 150 г. До однієї частини додаємо борошно, до іншої – какао-порошок та перемішуємо.
Розтоплюємо вершкове масло та ділимо його на дві частини. Одну додаємо до шоколадного тіста, іншу – до білого. Перемішуємо до однорідної консистенції. Відставляємо тісто в бік та робимо меренгу.
Збиваємо білок до утворення пишної піни. Додаємо цукор та продовжуємо збивати до м'яких піків. Ділимо білок на дві рівні частини та додаємо до тіста. Делікатно перемішуємо.
Почергово заливаємо тісто у форму. Відправляємо випікатися бісквіт у розігріту духовку до 170 градусів на 35-40 хвилин. Потім дістаємо бісквіт та лишаємо його при кімнатній температурі, щоб він повністю охолонув.
Далі готуємо шоколадну глазур та декор. Змішуємо шоколад та олію і розтоплюємо. Стелимо на поверхню харчову плівку, ставимо перевернуту миску і кладемо на неї бісквіт.
Глазуруємо торт. Спочатку молочним шоколадом, а потім чорним. Після додавання чорного шоколаду обов'язково порухайте деко. Перекладаємо торт на презентаційну тарілку та лишаємо його на 15 хвилин в холодильнику, щоб глазур стабілізувалась.
Готово. Усім смачного!
Коментарі