Такого ви ще не куштували! Готуємо халву з… манки
Це чудова заміна магазинним солодощам
Чи пробували ви колись халву з манки? Ні? Тоді саме час її приготувати. Це рецепт із мого дитинства – мама подружки завжди готувала манну халву. Щоправда, у неї халва була з вишневим соком та волоськими горіхами, а моя халва з манки більш сучасна – з кокосовим молоком, соком маракуї та пеканом. Втім, підійдуть будь-який сік, горіхи та сухофрукти.
Інгредієнти
• 250 г манної крупи
• 200 мл кокосового молока
• 50 мл соку маракуї (можна замінити кокосовим молоком або водою)
• 50 г кокосової олії
• 30 г білого цукру (або меду, кленового сиропу)
• 50 г сушеного манго
• 50 г обсмаженого пекану (ви можете використовувати будь-які обсмажені горіхи та цукати – родзинки, курагу, фініки; загальна маса повинна становити 100 г).
Приготування
Для початку розігріваємо на сковороді кокосову олію. Додаємо манку і при постійному помішуванні на вогні, трохи вищому за середній, обсмажуємо протягом 3-5 хвилин. Манка може трохи змінити колір, це нормально.
Сік маракуї можна замінити на апельсиновий фреш або ягідне пюре з водою
Далі прогріваємо сік маракуї, розчиняємо в ньому цукор, з'єднуємо з кокосовим молоком. І виливаємо на сковороду до обсмаженої манної крупи. Цю частину рідини (250 мл) можна замінити на апельсиновий фреш або ягідне пюре з водою в пропорції 1:1. Маса стає щільною, її можна розминати за допомогою дерев'яної лопатки і потримати на середньому вогні ще 2-3 хвилини. Пробуємо на смак – манка не повинна хрумтіти.
Знімаємо з вогню. Додаємо обсмажені подрібнені горіхи та нарізане невеликими шматочками манго.
Перемішуємо, укладаємо масу у форму: вона може бути порційна силіконова (напівсфера) або просто піала.
Ну а далі – ховаємо в холодильник на кілька годин. Набираємось терпіння, а потім дістаємо, нарізаємо та смакуємо.