Найсмачніший торт дитинства. Ловіть оновлений рецепт
Не знаю жодної людини, яка б не любила легендарний "Мурашник"
Сьогодні пропоную зануритись разом зі мною у дитинство і приготувати торт "Мурашник" з карамельним кремом, маком та горіхами! До речі, це один із моїх улюблених десертів. Звісно, зараз я трохи змінила рецептуру і зробила його менш жирним, але запевняю вас, він залишився таким же смачним, як і у дитинстві!
Пісочне тісто
• 500 г борошна (16 ст. л. з гірко. + 2 ст. л. з гіркою)
• 2 г солі (1/3 ч.л.)
• 8 г розпушувача (1 ч. л. з гіркою + 1 ч.л. без гірки)
• 300 г вершкового масла (жирністю 62%)
• 50 г яєць (1 шт.)
• ванільний цукор (за бажанням)
• цедра апельсину (за бажанням)
Приготування тіста
Змішуємо в мисці всі сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, ванільний цукор та сіль. Додаємо цедру апельсину та перемішуємо. Натираємо на терці холодне вершкове масло в борошно. Додаємо яйце та замішуємо тісто. Ділимо тісто на чотири частини та кожну частинку обертаємо харчовою плівкою. Ставимо тісто на одну годину в морозильну камеру. Натираємо тісто на дрібну терку. В той момент, коли ми натираємо один шматочок тіста, всі інші лишаються в морозильній камері.
Беремо миску з борошном, відправляємо туди натерте тісто та змішуємо. Потім просіюємо шматочки тіста через сито, щоб прибрати зайве борошно, яке потім можна знову використати. Просіяне тісто перекладаємо на деко з пергаментом. Випікаємо тісто в розігрітій до 180 градусів духовці з конвекцією 18-20 хвилин.
Карамельний крем
• 450 г вареного згущеного молока (1 банка)
• 150 г вершкового масла (жирністю 62%)
• 2 г розчинної кави (за бажанням) (1 ч.л. без гірки)
• для декору: шоколад, горіхи, мак
Приготування крему
Об'єднуємо варене згущене молоко з вершковим маслом та прогріваємо, щоб масло розтопилося. Перемішуємо до однорідної консистенції. Якщо лишаються комочки, їх можна розбити занурювальним блендером. Крем готовий. Він має бути блискучим та рідким.
Змішуємо пісочну крихту з кремом. Для цього беремо миску, на дно та края викладаємо харчову плівку. Перекладаємо в миску 1/3 крихти з кремом та утрамбовуємо її, потім ще 1/3 та решту. Розрівняти можна за допомогою силіконової лопатки або ложки. Накриваємо харчовою плівкою та ставимо "Мурашник" в холодильник на 2 години. Дістаємо торт, виймаємо його з миски, знімаємо харчову плівку та кладемо на тарілку. Декоруємо "Мурашник" шоколадом, горіхами та маком.
Коментарі