Справжній смак дитинства. Готуємо шоколадний манник

Цей десерт готується дуже просто, а смакує неймовірно!

Сьогодні пропоную разом приготувати десерт родом із дитинства – шоколадний манник без використання борошна. Він дуже легкий в приготуванні та надзвичайно смачний, а інгредієнти для нього є майже в кожному холодильнику: це звичайний кефір, манка, яйця, вершкове масло та какао. Для смаку можете додати родзинки або, наприклад, маленькі шматочки темного шоколаду.

Інгредієнти

• 300 мл кефіру "Молокія" (жирністю 2,5%; 1,5 склянки)

• 30 г какао-порошку (2 ст. л. з гіркою)

• 250 г манної крупи (15,5 ст. л. з гіркою)

• 200 г цукру (4 ст. л. з гіркою)

• 100 г вершкового масла "Молокія" (жирністю 62%; половина пачки)

• 50 г яєць (1 шт)

• 6 г харчової соди (1 ч. л. без гірки)

• 60 г родзинок (за бажанням)

Приготування

Зʼєднуємо в мисці всі сухі інгредієнти: манну крупу, какао-порошок, харчову соду та цукор. Добре все перемішуємо.

Розтоплюємо вершкове масло. Додаємо до сухих інгредієнтів яйце, розтоплене вершкове масло та кефір кімнатної температури. Перемішуємо до однорідної консистенції.

Лишаємо тісто при кімнатній температурі на 30 хвилин, для того, щоб манна крупа набухла.

Заливаємо родзинки теплою водою і лишаємо на 5 хвилин. Зливаємо воду і додаємо до тіста. Перемішуємо.

Беремо роз'ємну форму діаметром 21 см, кладемо на дно пергамент і змащуємо стінки форми вершковим маслом. Виливаємо тісто у форму та відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 40-45 хвилин. Дочекаємося, поки манник охолоне, і можемо знімати форму.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі