Прикраса великоднього столу. Простий рецепт сирної паски без дріжджів
Додатковий бонус – молочна глазурь, яка не кришиться
Я знаю, що напередодні Великодня всі знаходяться у пошуках перевірених рецептів святкової випічки. Тож пропоную приготувати сирну паску з ідеальною молочною глазур'ю. Яку я, до речі, люблю готувати для своєї родини не тільки на свята, але й на кожен день, бо вона неймовірно смачна.
Інгредієнти для тіста
• 350 г сиру (жирністю 9%)
• 180 г вершкового масла (жирністю 62%)
• 180 г цукру (7 ст. л. з гіркою + 1 ч. л. без гірки)
• 200 г яйця (4 шт.)
• 270 г борошна (9 ст. л. з гіркою)
• 10 г розпушувача (2 ч. л. з гіркою)
• 100 г родзинок (цукатів, журавлини або вишні – 0,5 склянки)
• ванільний цукор
• 1 г куркуми (1/3 ч. л. без гірки)
Приготування
Змішуємо в мисці всі сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, ванільний цукор та куркуму. Перекладаємо вершкове масло (кімнатної температури) в чашу міксеру та збиваємо його 3-5 хвилин, воно має посвітлішати та збільшитись в об'ємі. Додаємо до масла цукор, яйця кімнатної температури та перемішуємо. Додаємо сир та знову перемішуємо. Додаємо сухі інгредієнти. Перемішуємо. Підготуємо родзинки, промиємо теплою водою та просушимо на паперовому рушнику. Засипаємо родзинки в тісто і перемішуємо силіконовою лопаткою. Тісто готове.
Інгредієнти для молочної глазурі
• 150 г згущеного молока (3/4 склянки)
• 40 г цукрової пудри (2 ст. л. без гірки)
• 50 г сухого молока (2 ст. л. з гіркою)
Приготування
Об'єднуємо в мисці всі інгредієнти: згущене молоко, сухе молоко та цукрову пудру. Перемішуємо до однорідної консистенції. Закладаємо тісто у паперові форми на 2/3. Діаметр форми – 9 см, висота – 9 см. Вийшло 4 паски, вага кожної – 320 г. Відправляємо паски випікатися у розігріту до 170 градусів духовку на 50-55 хвилин. Готовність будемо перевіряти дерев'яною шпажкою або зубочисткою. Після того, як дістали паски, відставте їх – вони мають повністю охолонути. Потім наносимо глазур на паску та розподіляємо її.
Готово! Всім смачного.