У США є політики, які готові відстоювати інтереси окупантів

Щороку Америка надсилає фінансову допомогу карабахським сепаратистам. Як так?

В Україні прийнято ідеалізувати країни, які надають їй військову допомогу. Це помилка. Тому що в кожній із цих країн є різні політики, у тому числі й відверто аморальні, продажні та просто неінформовані. Така ситуація має місце й у США. Яскравий приклад: 69 членів Палати представників Конгресу США від обох партій вкотре виступили із закликом про припинення військової допомоги Азербайджану та відправлення в "Арцах" та Вірменію допомоги на суму $150 млн.

Щоб українцям було зрозуміло, про що йдеться, пропоную уявити, що вони почули новину: 69 членів Палати представників Конгресу США від обох партій виступили із закликом про припинення військової допомоги Україні та відправлення до Росії, а також до так званих "ЛДНР" військової допомоги на суму $150 млн. Так, все саме так.

Серед американських сенаторів є ті, хто виступає за підтримку країни-окупанта, а саме такою є Вірменія, та карабахських сепаратистів. Нагадаю, що офіційно США визнають територіальну цілісність Азербайджану та заявляють про його стратегічну важливість, у тому числі й у контексті забезпечення енергетичної безпеки Європи. Але насправді ми бачимо, як щороку саме США надсилають офіційну фінансову допомогу карабахським сепаратистам.

І це при тому, що є указ президента Азербайджану від 7 липня 2021 року, коли було створено Карабахський економічний район – один із 14 економічних районів Азербайджану. Він включає Агджабединський, Агдамський, Бардинський, Фізулінський, Ходжалінський, Ходжавендський, Шушинський та Тертерський адміністративні райони та місто Ханкенді. Так, той самий, де проживають етнічні вірмени. Незаконно, зауважу, проживають. Так само, як незаконно проживають росіяни на захоплених територіях України.

Вірменія майже 30 років тримала азербайджанські землі під окупацією та ніяк не сприяла інтеграції карабахських вірмен у правовий простір Азербайджану

Але в США, як бачимо, є політики, які готові відстоювати інтереси країни-окупанта. Вірменія майже 30 років тримала азербайджанські землі під окупацією і не сприяла та навіть перешкоджала інтеграції карабахських вірмен у правовий простір Азербайджану. І керівники вірменської громади, простіше кажучи, карабахські сепаратисти, також відкрито заявляють про незгоду визнавати себе громадянами Азербайджану. І їх, повторю, підтримують аж 69 членів Палати представників Конгресу США від обох партій.

Безперечно, це не просто несправедливо, а ще й аморально. Але мораль, зважаючи на все, у великій політиці давно відійшла на задній план. Є лише інтереси. Причому навіть не державні, а особистісні. І це важливо пам'ятати і українцям. Не варто ніким занадто зачаровуватися, щоб потім не було боляче розчаровуватися. Завжди треба вірити лише у себе, у свою армію, свій народ. Іншого шляху ніколи не було і немає. Тож віримо у ЗСУ, продовжуємо допомагати героям та волонтерам. Все буде Україна!

Спеціально для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі