Американська двопартійна підтримка України під загрозою

За рік відбулося зменшення підтримки України з 80 до 50% серед республіканського електорату

Головна цінність для нас в США – двопартійний консенсус щодо підтримки України. Усе інше є похідним. Зараз двопартійна підтримка під загрозою, що може стати критичним для нашого виживання.

Наша перемога надто залежить від обсягів, змісту, темпів зовнішньої допомоги, передусім від США. Ми значною мірою заручники позиції США і відповідно внутрішніх розкладів всередині Америки.

Цей складний виклик також вимагає правильної, стратегічно дуже виваженої політики влади України щодо обох політичних сил в США – демократів і республіканців. Тому тут компетентність і вірне стратегічне бачення є життєво важливими.

Вже тривалий час я слідкую за ситуацією та застерігаю суспільство щодо прокремлівського піднесення правого ізоляціонізму серед республіканців США, які раніше складали лише незначну групу.

Кремль кинув величезні зусилля на активізацію підривної роботи з американськими крайніми правими для просування своїх наративів

Останнім часом Кремль кинув величезні зусилля на активізацію підривної, зокрема агентурної, роботи з американськими крайніми правими для просування своїх наративів. Невелика від початку за чисельністю і донедавна реальним впливом, але досить галаслива групка продажної московської агентури (Карлсон Такер, Тулсі Габбард, Джон Мершаймер тощо), а також "корисних ідіотів" (Дональд Трамп молодший, Меджорі Тейлор Грін) не представляли не лише більшості республіканців США, але навіть більшості "трампістів" (MAGA).

Тим часом, поступово розмивали підтримку українців серед широкої маси республіканських виборців. За рік відбулося зменшення підтримки України з 80 до 50% серед республіканського електорату. На це, на жаль, почали реагувати і Дональд Трамп, і його головний конкурент Рон Десантіс. Зараз Трамп з Десантісом потрапляють до пастки ізоляціонізму і сповзають на сприятливі для Кремля позиції. В цьому є і значна "заслуга" Байдена із Зеленським, які де-факто руйнують двопартійний консенсус на підтримку України і заганяють усе більшу частину республіканців у цю антиукраїнську нішу.

Спеціально для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі