Стокгольмський синдром? Грузія втрачає почуття власної гідності

Це схоже на готовність зґвалтованого визнати правоту ґвалтівника

Сказати, що це ганьба – нічого не сказати. Центр Тбілісі перекрив "Консервативний рух", який виступає за налагодження відносин з Росією та проти впливу Заходу, передають грузинські ЗМІ.

Колона пройшла проспектом Руставелі до будівлі парламенту. Тут учасники акції вимагали провести в Грузії референдум щодо закону про "іноагентів". Присутні виступали під прапорами Грузії та скандували "Сакартвело".

Перед нами приклад того, як люди, розмахуючи прапорами Грузії, боролися за "налагодження відносин" із країною, яка вбивала грузинів

Тобто перед нами приклад того, як люди, розмахуючи прапорами Грузії, боролися за "налагодження відносин" із країною, яка окупувала Південну Осетію та Абхазію, яка мало не захопила Тбілісі, яка вбивала грузинів. Це навіть не масовий стокгольмський синдром. Це готовність зґвалтованих визнати правоту ґвалтівника. І це не інопланетяни. Це також грузини. Але деякі персонажі в Баку і навіть у Києві продовжують тиражувати нісенітницю про "орієнтованість всіх грузинів на Європу", про "почуття власної гідності, що виділяє грузинів". Ну-ну, продовжуйте вірити у свої марення.

Я ж висловлю припущення, що після тієї жахливої війни, яку Росія розв'язала проти України, просто неможливо уявити в майбутньому акції в Києві та інших містах України проросійських сил, які виступають за "нормалізацію відносин" з країною-окупантом.

При цьому я зауважу, що в Азербайджані ніколи не було і не могло бути акцій на підтримку "налагодження відносин з Вірменією" до того, як ми її перемогли в 44-денній війні. Азербайджан ніколи не мав жодних стосунків із країною, яка окупувала його території. Тоді як Грузія навіть у період після серпневої війни 2008 року мала економічні відносини з РФ.

Загалом у Грузії 17 тис. російських компаній, і більше половини з них було зареєстровано після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну

Загалом у Грузії зареєстровано 17 тис. російських компаній, причому більше половини з них було зареєстровано після початку повномасштабної війни Росією проти України. Наприклад, у березні-вересні 2022 року в Грузії було зареєстровано близько 9500 компаній, що в 10 разів перевищує показник 2021 року. За заявою організації, 97% цих компаній є індивідуальними підприємствами.

В Азербайджані не було і немає жодних вірменських компаній. Ми маємо почуття власної гідності. Так, грузини можуть скільки завгодно тостів піднімати за те, що воно їм також притаманне, але факти вперто вказують на інше. І сьогоднішня акція у Тбілісі – ще одне тому підтвердження.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі