Двійники Путіна. Чи з'явиться новий "самозванець" у Росії?

Декілька сценаріїв розвитку подій за участю Лжепутіних

Для російської історії характерні сюжети, що повторюються. Цілком імовірно, що один із таких сюжетів, відомий під назвою "Самозванець", знову стане актуальним у недалекому майбутньому, а може, й раніше. Причиною для цього можуть стати путінські двійники. Раніше про них якщо й говорили, то з неприхованим скепсисом чи великою іронією. Але за останні місяці цю тему почали обговорювати набагато серйозніше, двійників навіть почали класифікувати і давати їм умовні псевдоніми.

І якщо такі двійники справді існують, уявіть, який це благодатний ґрунт для можливих інтриг та колізій у постпутинський період чи в той момент, коли з Володимиром Путіним щось трапиться. Виникає цілий розсип конспірологічних сюжетів, і хто його знає, можливо, й не тільки для авантюрних романів.

Давайте пофантазуємо.

Легковірний "піпл", який охоче "хаває" всі нісенітниці про так звану СВО, так само довірливо сприйматиме і ляльку-замінник Путіна

Історія перша – "Двійник вже на троні". Власне, ця тема вже активно обговорюється. Президент Володимир Зеленський нещодавно з великим сарказмом висловився про це: "Я не зовсім до кінця розумію, чи він живий, чи це він ухвалює рішення. Або хтось там приймає рішення. Я не маю такої інформації". Це про Путіна. У самій Росії відомий Гіркін-Стрєлков також висловив іронічний сумнів щодо реальності нинішнього правителя Росії. Якщо вже щосили використовують двійників президента РФ, то де гарантії, що цар досі справжній? Адже спілкування Путіна навіть із елітами зведено до мінімуму. Легковірний путінський "піпл", який охоче "хаває" всі нісенітниці про так звану СВО, так само довірливо сприйматиме і ляльку-замінник Путіна. Яка їм різниця? Їм потрібний символ. Фетишизм Путіна в Росії і так уже дійшов маразму. Як там сказав років вісім тому нинішній голова Держдуми РФ Володін: "Немає Путіна, немає й Росії". Ось вам і пояснення, чому в Кремлі можуть піти навіть на імітацію нинішнього російського правителя, аби забезпечити свої інтереси.

І раптом замінник царя хоче правити по-справжньому. Ось тут і почнеться найцікавіше

Історія друга – "Двійник призначається на трон". Уявімо, що здійснюється мрія прогресивного людства і Пуйло вирушає в інший світ (або його туди відправляють – це вже не суть важливо). Російська верхівка при цьому ніяк не може вирішити питання з наступником, і на час "устаканювання" цього питання, щоб не сталося спонтанної дестабілізації, використовує двійника лідера, що помер. Але двійник раптом виявляє амбіції, рішучість та вміння знаходити союзників у російському керівництві. І ось частина російської верхівки вирішує використовувати псевдоПутіна й надалі, тому що він буде зручним об'єктом для маніпулювання. Але замінник царя хоче правити по-справжньому. Ось тут і почнеться найцікавіше – і чутки про те, що "цар не справжній", і війна за трон, що хитається, з боку обділених і обдурених "бояр", і боротьба за зміцнення влади з боку самозванця.

Говорять, що Путін клятвенно обіцяв Патрушеву, що обов'язково зробить його сина своїм наступником

Історія третя – "Двійник замість Путіна для призначення наступника Путіна". Тут треба нагадати, що є ще один популярний російський сюжет, вже більш сучасний – "Наступник". Сам Путін став наступником Єльцина. Вже не перший рік ходять чутки про можливого наступника Путіна. Найновіша версія цієї теми – наступником має стати Дмитро Патрушев, міністр сільського господарства РФ і, що важливіше, син всесильного секретаря Ради безпеки РФ та колишнього голови ФСБ Миколи Патрушева. Говорять, що Путін клятвено обіцяв Миколі Платоновичу, що обов'язково зробить його сина своїм наступником. Однак невдача – обіцяв, але все ніяк не виконає свою обіцянку. І що робити головному силовику Росії? Може, усунути реального Путіна і нібито від його імені (через двійника) заявити, що він іде на спокій, а своїм наступником призначає молодого та талановитого Дмитра Патрушева? Повірять цьому чи ні – інше питання. Для нас важлива сама теоретична можливість такого сценарію.

Історія четверта – "Війна між самозванцями". Це ще більш карколомний сюжет. Уявіть: одне кремлівське угруповання оголошує в ролі Путіна одного його двійника, а конкуруюча кліка – іншого. До речі, свого нібито Путіна може висунути Пригожин. Мовляв, врятував справжнього царя від зрадників. У російських шанувальників Пуйла відвиснуть щелепи: де справжній цар, кому вірити? Частина еліти кидається від одного "Путіна" до іншого. Загалом, повна плутанина. Мені цей сюжет дуже подобається насамперед тому, що в такий спосіб доводиться до абсурду "культ Путіна".

Історія п'ята – "Самозванець йде на Кремль". Вона починається знов-таки з довгоочікуваної події – відходу Пуйла в інший світ. У Кремлі вирішили не мудрувати і обрали якогось нового керівника. Але не всі представники колишнього оточення Путіна (наприклад, Ковальчуки і той самий Пригожин) задоволені цим вибором і вирішують повернути на трон нібито справжнього Путіна. Вони пред'являють одного з двійників Пуйла за президента РФ, який врятувався від змовників, і оголошують хрестовий похід на Кремль.

На цьому поки що зупинимося. А то політ фантазії заведе нас надто далеко в нетрі конспірології. Якщо хтось із професійних літераторів скористається одним із запропонованих сюжетів, то, як кажуть, – welcome! Але про автора ідеї не забудьте. Ну а якщо одним із викладених сюжетів хтось наважиться скористатися на практиці, то прапор і помело їм до рук. Як каже російське прислів'я: "Сказка ложь, да в ней намек…"

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі