Росія – не єдина failed state на пострадянському просторі

Вірменія не може самостійно забезпечити власну безпеку

З метою сприяння стабілізації енергетичної інфраструктури нашої держави в Україну прибув черговий конвой з гуманітарною допомогою від Азербайджану. Вже відомо, що 45 генераторів великої потужності загальною вартістю понад $450 тис. доларів будуть направлені для забезпечення потреб мирного населення України до регіонів, які найбільше постраждали від варварських російських авіаударів.

Це чергова, далеко не перша і точно не остання така акція. З початку повномасштабної війни в Україні допомога Азербайджану проявляється по-різному – це і гуманітарна підтримка, і закупівля обладнання з бюджетних коштів республіки, і реабілітація українських дітей та приватна допомога громадян Азербайджану.

Офіційний Баку неодноразово заявляв про підтримку територіальної цілісності України. Все це викликає і викликатиме невдоволення Росії

Азербайджан скрізь і всюди заявляв про важливість превалювання принципу територіальної цілісності над усіма іншими принципами. Офіційний Баку неодноразово заявляв про підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. Все це викликало, викликає і викликатиме невдоволення Росії. Яка вже одного разу вустами відомої Марії Захарової висловила свої недоречні претензії на адресу Азербайджану.

А далі в хід пішли ганебно відомі в Україні персонажі, включаючи депутатів російської Держдуми, прізвища яких озвучувати не вважаю за потрібне через нікчемність цих глашатаїв дурниць. Вони почали загрожувати Азербайджану. Те саме стали дозволяти собі різного роду російські журналісти, військові експерти та політологи. І це – у тій самій Росії, де інакодумство давно "замочене в сортирі". Зрозуміло, що всі ці промови озвучуються за наказом "згори". Але Азербайджан надто сильний, щоб звертати увагу на весь цей галдьож. У зв'язку з цим важливий меседж Вірменії був надісланий президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим під час його інтерв'ю місцевим телеканалам. Азербайджанський президент поставив питання щодо майбутнього вірмено-азербайджанського врегулювання: "Ми так можемо жити довго, не буде мирного договору, та й не треба. Ну, а що буде потім? Потім буде видно. Тож думаю, що вони почують мої меседжі, і зроблять правильний висновок... Цей рік стане, я гадаю, останнім шансом. Миротворча місія Росії закінчується 2025 року. Вони ж мають думати хоч трохи далі свого носа", – сказав глава держави, попереджаючи вірменську сторону.

Азербайджан спирається на міжнародне право, на свою економічну та військову міць. А на що сподівається Вірменія? Лише на Росію!

Так, Азербайджан нікуди не поспішає. Він упевнений у своїй правоті, що спирається на міжнародне право, на свою економічну та військову міць. А на що сподівається Вірменія? Лише на Росію! "Вірменія не може самостійно забезпечити власну безпеку, гарантом безпеки Єревана є Росія", – заявив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян на прес-конференції, що відбулася цього тижня.

По суті, Пашинян визнав, що Вірменія – це класична failed state

Громадяни Вірменії після сказаного Пашиняном мають поставити собі дуже просте запитання: що за державу ми будували протягом трьох з лишком десятків років, якщо в результаті не в змозі самотужки забезпечити її безпеку?! По суті, Пашинян визнав, що Вірменія – це класична failed state, тобто неспроможна держава. І це потрібно пам'ятати всім. У тому числі й деяким українським політикам та журналістам, які примудряються "не бачити" допомогу Азербайджану, підтримуючи Вірменію, гарантом безпеки якої є Росія, що принесла Україні стільки горя та біди.

Спеціально для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі