Звичайний продукт, який замінить дорогі БАДи

Омега-3, йод, селен, амінокислоти – далеко не повний перелік того, що міститься в цій знайомій з дитинства рибі

Що дає нам оселедець? ⁣⁣Він містить досить багато жиру, проте це здорові жирні кислоти, в основному омега-3. Оселедець є одним з кращих джерел омега-3 жирних кислот. При добовій потребі від 1 до 1.5 г на добу в 100 г оселедця міститься цілих 2,4 г! Омега-3 жирні кислоти потрібні для повноцінного харчування, тому що не виробляються в організмі. Чому так? Ну, по-перше, DHA, тип омега-3 жирних кислот – цінний структурний компонент мозку і сітківки ока. Відсутність достатньої кількості DHA може викликати проблеми із зором.⁣⁣

Дослідження показали, що жирні кислоти можуть впливати на інтелект дитини, соціальні навички та знижувати ризик затримки розвитку

По-друге, більшість препаратів для вагітних жінок містять жирні кислоти DHA. Не дивно, тому що дослідження показали, що вони можуть впливати на інтелект дитини, соціальні навички та знижувати ризик затримки розвитку.⁣ Також вони позитивно впливають на серцево-судинну систему з кількох причин: вони можуть викликати зниження тригліцеридів, підвищувати рівень холестерину ЛПВЩ, запобігати втраті еластичності артерій, ефективно зменшувати запалення.⁣ По-третє, люди, які регулярно вживають омега-3 жирні кислоти, рідше страждають від депресії.⁣⁣

Крім того, в оселедці міститься йод. ⁣⁣100 г цієї риби забезпечить практично половиною добової дози цього необхідного для роботи щитовидної залози елемента.

Оселедець містить потужні антиоксиданти: вітамін Е і селен

Важливий для щитовидної залози і селен. У оселедця його досить багато – близько 37 мкг, при мінімальній добовій потребі 50 мкг.⁣ Також оселедець містить потужний антиоксидант: вітамін Е. Обидва ці поживні речовини важливі для роботи імунної системи. Вони допомагають звести до мінімуму шкоду, заподіяну вільними радикалами.⁣⁣

У цій рибі присутньо все те, заради чого ми з вами її і повинні їсти: мінерали, вітаміни, амінокислоти, корисні жири.⁣⁣ ⁣⁣Я дуже люблю оселедець і вживаю його регулярно. Мені дуже подобається салат "Шуба". ⁣⁣Не знаю, хто придумав, але вийшло дуже корисне поєднання овочів з білковим продуктом – поживна і смачна їжа в холодну пору. А як же майонез?⁣⁣ Ділюсь лайфхаком: після того, як ви натерли на тертці овочі для цього салату (моркву, буряк та картоплю), не поспішайте викладати їх шарами на оселедець. Натомість в окремих посудинах добре змішайте кожен із цих компонентів із однією ложкою майонезу. Згодом викладайте шари як звичайно. Так овочі будуть насичені соусом, а в салаті його буде менше.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі