Онук Ріббентропа та пелька Кремля. Пропагандисти знову пробивають дно

Цим людям стала поперек горла не лише Україна, а й Азербайджан

На манежі ті самі. Ви здивуєтесь, скільки російських пропагандистів, які безупинно підливають гас у багаття війни, є давніми шаленілими критиками Азербайджану. Взяти, наприклад, скандально відомого Семена Пегова, якого нещодавно начебто було поранено в районі Донецька. Його однаково сильно зневажають і Баку, і Києві. Тому що перед нами яскраво виражений провокатор, чиї руки в крові по лікоть. Саме він у ході 44-денної війни говорив з боку карабахських сепаратистів. Говорив брехливо і примітивно, до останнього заперечуючи визволення азербайджанською армією тих чи інших населених пунктів. У результаті правда виявлялася, а Пегов навіть не думав вибачатися. Йому вдалося вибратися живим із Карабаху. І немає нічого дивного, що він вигулькнув в Україні. Цей рупор війни і кровопролиття гідний всілякої зневаги та місця на лаві підсудних. Такого роду персонажів у Росії дуже багато.

До них, безумовно, можна віднести члена Громадської палати РФ Наталю Нарочницьку та депутата Держдуми чотирьох скликань В'ячеслава Ніконова, який є онуком В'ячеслава Молотова – того самого, який підписав ганебний акт із міністром закордонних справ гітлерівської Німеччини Йоахімом фон Ріббентропом.

Російську машину пропаганди багато хто вважає такою, що перевершує геббельсівську за цинізмом та аморальністю

Дуже багато політиків, політологи і конфліктологи з різних країн світу вказували на схожість сучасної Росії з гітлерівською Німеччиною. А російську машину брехливої, безперервної пропаганди багато хто вважає такою, яка перевершує геббельсівську за своїм цинізмом і аморальністю. І це правда. Ті ж Ніконов та Нарочницька відомі своєю брехнею як про Україну, так і про Азербайджан.

Цього разу вони проявили себе під час передачі "Велика гра" на Першому каналі. Ніконов є її ведучим, а Нарочницька була цього разу голосистою пелькою та провокатором. "Карабах – це вірменська земля!" – волала вона. Це, нагадаю, не лише неправда, а й вияв неповаги до територіальної цілісності Азербайджану, у боях за відновлення якої наша країна, наш народ віддав життя майже трьох тисяч героїв 44-денної війни. Воістину, немає дна, яке ще не пробили б на російських федеральних телеканалах.

Немає дна, яке ще не пробили б на російських федеральних телеканалах

Відповідь з Баку була жорстка. Минулої неділі, 23 жовтня, на державному телеканалі AZ TV вийшла в ефір програма "Хяфтя" ("Тиждень"). Її ведучим був голова ЗАТ "Азербайджанське телебачення та радіомовлення" Ровшан Мамедов. І в цій програмі прозвучало те, про що давно й відкрито пишуть багато азербайджанських сайтів, газет та журналів: Росія була названа державою, яку веде загарбницьку війну проти України, вчиняючи злочини проти мирного населення. "Приєднання" до РФ Донецької, Луганської, Запорізької, Херсонської областей України було названо порушенням усіх можливих норм міжнародного права та окупацією території сусідньої держави.

Нанесення ракетно-бомбових ударів по мирних українських містах було названо прикладом жахливого військового злочину. "Здається, наші російські "колеги" хотіли почути від нас саме ці слова. У такому разі, будь ласка, слухайте", – заявив Мамедов. У результаті це побачили не лише у Росії. Американський філософ, політичний економіст і письменник японського походження Френсіс Фукуяма ретвітнув пост про сюжет, який був показаний AZ TV. "This is something", – написав Фукуяма у своєму пості.

Азербайджан і Україна ведуть інформаційну війну з тим самим ворогом – з російськими пропагандистами

Азербайджан та Україна ведуть інформаційну війну з одним і тим самим ворогом – з російськими пропагандистами. Водночас Азербайджан продовжує надавати Україні гуманітарну допомогу, а серед загиблих у боях за Україну все частіше можна зустріти імена азербайджанських героїв. Одним із них є героїчно загиблий у боях під Донецьком Оруджев Рашад Алігулу огли.

Спеціально для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі