Росія – найбільше чудовисько. Але не єдине

Окупувати чужі території дозволяє собі і Вірменія

Нещодавно, 15 вересня, президент України Володимир Зеленський та президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн взяли участь у відкритті символічної таблички на Алеї сміливості в Києві, присвяченій європейській лідерці.

"Під час війни ми збираємось на цій площі не випадково, а тому що тут є імена лідерів світу, які підтримували нашу державу, наш народ, нашу економіку і протягом цієї війни стояли на нашому боці проти агресії РФ. Я хотів би, щоб сьогодні на цій Алеї з'явилося ім'я шанованого президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн", – сказав Володимир Зеленський під час урочистого відкриття іменної таблички.

У ході цієї війни російськими окупантами було вбито тисячі мирних громадян України, зокрема стареньких, жінок і дітей

Глава української держави також вручив президентці Єврокомісії орден князя Ярослава Мудрого І ступеня, і це заслужена нагорода. Урсула фон дер Ляєн справді зробила багато в плані підтримки України, яка нині страждає від широкомасштабної війни, з якою на неї пішла Росія. У ході цієї війни російськими окупантами було вбито тисячі мирних громадян України, зокрема стареньких, жінок і дітей. Російські окупанти влаштували геноцид мирного українського населення у Бучі та Ірпені.

Росія зрівняла із землею колись квітучий Маріуполь, вона завдавала бомбових ударів по Києву, вона досі бомбардує Харків, Одесу, Миколаїв, Дніпро та інші мирні українські міста. Росія не збирається зупинятися. Про це свідчить і рішення про "приєднання" до РФ Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

Офіційний Баку завжди підтримував суверенітет України. Від МЗС Вірменії такої заяви не надійшло

Це чергове порушення міжнародного права, це черговий злочин із боку Росії. МЗС Азербайджану в цьому зв'язку вкотре наголосило, що офіційний Баку завжди підтримував суверенітет і територіальну цілісність України. Природно, що від МЗС Вірменії такої заяви не надійшло. І річ не тільки в тому, що Вірменія є форпостом Росії на Кавказі.

Справа ще й у тому, що Вірменія сама є державою-окупантом. Понад чверть століття вона тримала під окупацією 20% території нашої країни. Лише внаслідок 44-денної війни Азербайджану вдалося повернути майже всі раніше окуповані території нашої країни. При цьому досі під контролем карабахських сепаратистів залишаються азербайджанські міста Ханкенді, Агдере, Ходжавенд, Ходжали.

Ми досі знаходимо нові свідчення жахливих злочинів, скоєних вірменськими окупантами

Ми досі знаходимо нові свідчення жахливих злочинів, скоєних вірменськими окупантами. Так, 4 жовтня у ЗМІ були поширені чергові кадри масового поховання азербайджанських військовослужбовців, підданих тортурам та вбитих під час Першої карабахської війни у ​​селі Еділлі Ходжавендського району.

Помічник президента Азербайджану Хікмет Гаджієв зазначив, що Еділлі використовувався Вірменією як концтабір для азербайджанських полонених. Загалом у період війни 4 000 азербайджанських солдатів/цивільних жителів зникли безвісти. Вірменія відмовляється розкрити місця масових поховань, написав він у публікації.

Представники вірменського лобі створили петицію з вимогою відставки Урсули фон дер Ляєн за те, що вона підтримує Азербайджан

І ось на тлі цього величезного пласта злочинів, скоєних Вірменією проти Азербайджану, з'являється повідомлення про те, що представники вірменського лобі створили петицію з вимогою відставки Урсули фон дер Ляєн за те, що вона підтримує Азербайджан як надійного партнера ЄС із постачання газу. Сказати, що це поміркований цинізм – означає нічого не сказати.

Вірмени виступають не лише проти Азербайджану, а й проти України, проти Європи. Кому це вигідно?

Наприкінці минулого тижня у Софії відбулася церемонія відкриття газового інтерконектора Греція–Болгарія (IGB). Як відомо, IGB, який зв'язав грецьку та болгарську газові мережі, має для Південно-Східної Європи стратегічне значення. Адже, крім усього іншого, він у майбутньому стане транспортним мостом для доставки природного з Болгарії до Сербії, Північної Македонії, Румунії, Угорщини, а також до України та Молдови. Ось за що Урсула фон дер Ляєн дякувала Азербайджану. На цьому тлі ми бачимо шокуючі дії з боку представників вірменського лобі. По суті, вони виступають не лише проти Азербайджану, а й проти України, проти Європи, якою простягла руку допомоги наша країна. Кому це вигідно? Відповідь на це питання очевидна.

Спеціально для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі