Ви закохаєтесь у це поєднання. Салат з полуницею та лососем

Морська риба та ягоди здаються не самим очевидним дуетом. Але повірте, вони відмінно смакують разом!

Сезон яскравої та соковитої полуниці короткий. Тому радимо по максимуму насолодитися незвичайними, але смачними стравами зі свіжою полуницею. Серед таких – салат зі слабосоленим лососем, полуницею та сиром. На перший погляд, поєднання морської риби з ягодами може здатися дивним. Але повірте – це лише до моменту, доки ви не спробуєте цю оригінальну страву. На наш погляд, свіжа полуниця – прекрасна компаньйонка до смаку слабосоленого лосося.

Поради щодо приготування салату

Ми використали слабосолений лосось. Але страві пасуватиме і копчений, який надасть легкого аромату димку. Мікс салатів беріть улюблений і можете додати овочі до смаку – томати чері та огірки. Салат з лососем, полуницею та сиром радимо подавати на стіл одразу після приготування та ретельно розрахувати порції. Якщо зробити наперед, то його смак буде не таким яскравим.

Інгредієнти для салату

300 г лосося слабосоленого 

180 г твердого сиру

250 г полуниці 

180 г міксу салатів 

Інгредієнти для заправки

1 ч. л. солодкої гірчиці 

3 ст. л. олії 

сік 1/3 лимону 

сіль та перець до смаку 

Приготування

Візьміть 300 г лосося слабосоленого та наріжте його тонкими смужками, а 180 г твердого сиру – середнім кубиком. За бажанням можна натерти його на великій тертці.

Візьміть 250 г полуниці, очистіть зелені хвостики, гарно помийте її під струменем холодної води та викладіть на паперовий рушник, щоб просохла. Безпосередньо перед подачею салату розріжте її навпіл або на чверті, якщо ягоди досить крупні. 

Підготуйте соус до салату. У банку налийте 3 ст. л. оливкової олії, додайте сік 1/3 лимону, 1 ч. л. солодкої гірчиці, сіль та перець до смаку. Накрийте банку кришкою та гарно струсніть, щоб отримати однорідний соус.

Нарізаний лосось, твердий сир, полуницю та 180 г міксу салатів покладіть у посуд, полийте готовим соусом й обережно перемішайте. Одразу подавайте салат до столу. 

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі