Фруктово-ягідні соки не завжди є корисними. І ось чому

В склянці соку може міститися кількість простих вуглеводів, яка перевищує денну норму

Фрукти і ягоди, мабуть, більш улюблена, порівнюючи з овочами, рослинна їжа восени і влітку. Вони, як і овочі, містять і вітаміни з мінералами, і воду, і аскорбінову кислоту з антиоксидантами, і харчові волокна. Але фрукти-ягоди солодші.

Саме вміст простих вуглеводів — глюкози і фруктози, які і дають цю солодкість, — обмежує їхню кількість у щоденному раціоні. Чому? Пояснення просте. Чим більше простих вуглеводів в нашому харчуванні (і неважливо, з якого джерела вони надходять), тим більша ймовірність перетворення їх в жири. А жири, як відомо, відкладаються в депо, що не тільки збільшує розмір нашого одягу, але і шкодить нашому здоров'ю.⁣⁣

З цієї ж причини я не рекомендую влітку захоплюватися фруктово-ягідними соками.

По-перше, кількість простих вуглеводів у склянці фруктового соку більша, ніж можна отримати з рекомендованої денної норми фруктів. Наприклад, з одного яблука можна отримати 50-70 мл соку, тому в склянці соку буде не одне яблуко. Особливо, якщо в соки доданий ще й цукор.

По-друге, під час приготування соку з фруктів і ягід видаляється цінна частина — харчові волокна. Влітку куди корисніше вживати смузі з суміші овочів і зелені з невеликим додаванням фруктів-ягід.⁣⁣

Їсти можна будь-які фрукти і ягоди. Важливо знати міру. Співвідношення овочів і фруктово-ягідної частини під час збалансованого харчування має становити приблизно 2:1. Якщо норма овочів — 400-500 г, то фруктів-ягід можна з'їсти 200-250 г.⁣⁣

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі