Путін злий. Медведчуку страшно

Є кілька тем для роздумів

Темою номер один учора в інформаційному просторі України стало затримання Віктора Медведчука. Не багато, не мало, а основного політичного партнера (і протеже) Путіна на українському напрямку.

І тут виникають відразу кілька тем для роздумів:

1. Віктор Медведчук – дуже цінний кадр, оскільки має колосальний обсяг інформації про ресурси впливу Росії в Україні. Ну і, можливо, про плани Путіна (первісні).

Медведчук – дуже цінний кадр, оскільки має колосальний обсяг інформації про ресурси впливу Росії в Україні

2. Медведчук може розповісти про внутрішньополітичні договірняки, завдяки яким після 2014 року виліз, як чорт із табакерки у топ української політики.

3. Цікавий збіг – Медведчук "заворушився" (що дозволило його затримати) після чуток (або не зовсім чуток) про домашній арешт Владислава Суркова. А це вже проблеми на російському напрямку – Путін явно злий. Адже розрахунок на ефективність сурківсько-медведчуківської політичної гри не виправдався – російські війська із квітами не зустрічають. А ресурсів витратили багато. Є привід поставити запитання "Де гроші?"

4. І нарешті Медведчук як обмінний фонд. Володимир Зеленський вже допустив можливість обміну. Для Путіна "кинути" кума, що проштрафився, буде викликом. Адже в такому випадку багато його партнерів зрозуміють, що їх теж готові викинути як відпрацьований матеріал. Питання в часі. Обміняти й поплакати на похороні після "раптової смерті" теж погано. Партнери – не зовсім ідіоти.

Медведчуку страшно. В Україні будуть ставити багато запитань і, можливо, посадять надовго. Але відкритим залишається питання дій його українських партнерів, про яких він може розповісти. У Росії питання теж поставлять. Але про інше. А потім... До цього б дожити. І ось, гримаса долі, можливо, найбезпечнішим для нього місцем справді буде ізолятор СБУ.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі