вівторок, 12 квітня 2022 21:10

Медведчука зловили
2

Підозрюваного в державній зраді й сприянні діяльності терористичній організації нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука затримали.

Про це у вівторок ввечері повідомив президент Володимир Зеленський.

"СБУ провели спецоперацію. Молодці! Деталі згодом. Слава Україні!" - написав глава держави.

"Проросійські запроданці та агенти спецслужб РФ, запам'ятайте – у ваших злочинів немає жодного строку давності. Та схованок, де б ми вас не знайшли!"- заявила Служба безпеки України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи, блогери і Єгорова: активісти склали список колаборантів

Медведчук роками працював на державу-агресора, нагадала СБУ.

"Ти можеш ховатися від правосуддя останнім часом. Можеш навіть одягнути українську військову форму для маскування. Але чи допоможе тобі це втекти від покарання? Аж ніяк! Кайдани чекають на тебе. І на таких самих зрадників України, як ти!"- резюмують.

"Дякую усім співробітникам СБУ, зокрема контррозвідникам і слідчим, які, виконуючи доручення президента України Володимира Зеленського, довели свій професіоналізм і провели цю блискавичну та небезпечну багаторівневу спецоперацію із затримання поки що народного депутата Медведчука.

Жоден зрадник не уникне покарання і відповідатиме за Законом України. За всією строгістю, за всі злочини сьогодення, до яких призвели його особисті дії в тому числі", - заявив голова СБУ Іван Баканов.

Також затримання прокоментували в Офісі президента.

"Медведчуку сьогодні, щоб вижити, треба сховатися в українській в'язниці. З гарантованим багаторічним тюремним строком. У РФ його обов'язково ліквідують як людину, яка регулярно брехала про настрої в Україні, крала гроші та в підсумку стала одним з ініціаторів війни", - написав у Twitter радник керівника ОП Михайло Подоляк.

18 березня Медведчука заочно арештували й оголосили в розшук.

26 лютого Офіс генерального прокурора доручив Національній поліції перевірити, чи є Медведчук удома. Поліцейські його на місці не виявили. Нардеп мав бути під домашнім арештом.

Дружина Медведчука Оксана Марченко виїхала з України в Білорусь 18 жовтня через пропускний пункт у Чернігівській області, повідомляли ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Медведчука зловили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути