Що робити, якщо в організму в умовах війни увірвався терпець

Війна – це не про красу і зручності

Який манікюр, коли сидиш у підвалі? А помита голова – то взагалі ознака психологічної стабільності, бо йти і роздягатись в душ під сиреною тривоги зможе не кожна жінка.

Під час війни дуже потерпають дієтологи, бо їхніх порад ніхто не дотримується. Усі або їдять солодке як не в себе, в справу пішов навіть мед, заниканий бабусею для компресів 8 років тому, або взагалі не їдять, або їдять, але лише те, що вистояли в черзі в магазинах. На жаль, ми не завжди маємо змогу помитися. І випити належну кількість води.

На тлі таких жорстких порушень правил харчування та щоденної гігієни закономірно виникає геноцид власної мікрофлори. Мудрий наш мікробіом довго терпить, але за 7 днів і його терпець може увірватися. Це призводить до неприємних наслідків. І підсилюється нервами та відсутністю змоги звичної логістики відвідування лікаря і лабораторії для аналізів.

Кандидоз, або як ви любите казати "молочниця".

Це такий дуже неприємний стан, коли в піхві та на промежині у жінки несамовито чухається і пече. Стан настільки неприємний, що саме кандидоз найчастіше гонить жінку здавати 100500 непотрібних аналізів на хламідіоз і гонорею, замість віддати ті кошти на потребу ЗСУ. Зараз аналізи здати проблематично. Тому я, наступивши на горло власним принципам, починаю лікувати вас без аналізів і по інтернету.

Якщо у вас всі ознаки кандидозу (зуд, дискомфорт, сирні білуваті виділення, пече і навіть боляче пісяти), то почніть з найпростішого. Візьміть 1 чайну ложку харчової соди на 1 літр теплої води і підмивайтесь цим розчином 2-3 рази на день протягом трьох днів. Спринцюватись не треба.

При наявності можете використовувати флуконазол 150 мг одноразово. Флуконазол – діюча речовина. Ліки можуть мати іншу назву.

Місцево, тобто вагінально, можна використовувати свічки або крем з клотрімазолом чи ністатіном. 7 днів поспіль.

Під час лікування і 24 години після бажано не жити вагінально статевим життям. Не тільки тому, що буде боляче, а ще й тому, щоб дати флорі, у якої урвався терпець, трохи оговтатись і відновити своє функціонування.

Жодних препаратів для відновлення флори не потрібно!

Синдром подразненого кишківника.

Бачите, не лише нас страшенно подразнюють орки, що вдерлися на нашу землю. Наша мікрофлора кишківника також сильно збентежена. А мікрофлора кишківника безперечно важлива для психологічного стану і точного наведення "Байрактарів". Тому про неї необхідно подбати.

Якщо вас постійно пучить, дискомфортно внизу живота та ще й закреп декілька днів, то я вас вітаю, у вас є стратегічне завдання:

- перестати жерти солодощі постійно;

- пити більше простої негазованої води;

- мінімізувати капусту, мучнисті каші (білий рис, булгур, манку) і білу випічку, прострочену молочку і горіхи.

Всі ми зараз дійсно почали їсти багато глютену. Але стоп! Ніяких глютенових непереносимостей, забудьте це слово. Просто, зазвичай, ваше харчування складається по-іншому, а тут – бац! – і рецептори тупо не справляются, як воєнкомати від бажаючих записатись в тероборону. Тому почитайте про продукти з глютеном і не їжте їх багато.

Ніяких пробіотиків шукати не потрібно! Вони погіршать ситуацію, як дріжжи в унітазі.

Перестаньте їсти солодощі

При можливості зробіть клізму. Простою теплою трохи підсоленою водою. Цей спосіб підходить тим, у кого не так часто повітряна тривога.

Від закрепів допоможуть гліцерінові свічки, дуфалак, бісакоділ, гутталакс (що знайдете в аптечці або аптеці).

І я наполягаю, перестаньте жерти солодощі.

І найголовніше, наша мікрофлора страшенно чекає, коли прийде весна і наша перемога!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі