Омлетний рулет з сиром – смачна і проста страва. Ділюся рецептом
Єдине застереження: калорійна штука
У моєї свекрухи, мами Олі, є фірмова страва – "намазка". Звичайно, в жодній кулінарній книзі ви таку назву не знайдете. Я так розумію, що це варіація "єврейського салату", бо інгредієнти ті самі (плавлений сир, яйця зварені вкруту, часник, майонез). Але наша мама туди ще тре на тертушці вершкове масло. І виходить та сама "намазка", яка тримається "доладньо" на хлібчику. Є один момент: наша мама, як людина післявоєнна, не вміє купувати мало продуктів. Тож з магазину вона приходить і гордо заявляє: "Ось тримай, останні 8 штук сирків забрала. Ти ж точно кудись їх пристроїш".
Тож цим я сьогодні і займалась.
Сирки пішли в начинку до омлетних рулетів. Страва дуже проста і швидка. Для тих у кого свої кури – ще і дешева. Зараз хоч і холодно, наші кури в ударі – несуться.
Інгредієнти:
Омлет:
✔️ 6 яєць
✔️ 150 г майонезу
✔️ 1 столова ложка борошна
✔️ 150 г натертого твердого чи напівтвердого сиру
✔️ сіль за смаком
✔️ перець за смаком
✔️ олія
Начинка:
✔️ 4 плавлених сирки
✔️ 3-5 зубчиків часнику
✔️ 100 г майонезу
✔️ кріп за смаком
✔️ сіль
Приготування:
1. Киньте плавлені сирки в морозилку, інакше потерти їх буде неможливо. Вони будуть розповзатися по тертушці.
2. Розбийте в миску 6 яєць, збийте міксером.
3. Додайте 150 г майонезу, сіль, перець і змішайте.
4. Додайте борошно і знову збийте міксером.
5. Натріть у суміш сир. В мене на омлет пішли залишки моцарели, чедеру і російського. Добро ж не повинно пропадати. Перемішайте.
6. Духовку розігрійте до 180 градусів.
7. Деко застеліть пергаментом і ретельно змастіть олією, інакше омлет потім зубами не відірвете.
8. Вилийте тісто на пергамент, ретельно розрівняйте.
9. Відправте в духовку на 15-20 хвилин.
10. Поки печеться омлет зробіть начинку: плавлені сирки натріть на тертушці, вичавить часник через часникочавилку, додайте подрібнений кріп, сіль, майонез. Змішати.
11. Дістаньте омлет з духовки, він повинен охолонути.
12. Зняти омлет разом з пергаментом з дека. Змастити омлет сирною начинкою.
13. Повільно, обережно, ретельно скрутіть рулет. Тільки пергамент залиште на столі, він не потрібен в рулеті. Якщо омлет таки пристав, допомагайте ножем.
14. Рулет покладіть на харчову плівку швом донизу. Загорніть. Бажано потримати закуску в холодильнику годинку.
15. Перед подачею на стіл бажано зрізати кінчики аби виглядало ідеально.
Єдине застереження: калорійна штука.
Коментарі