Шкарлет намагається "хакнути" Могилянку

Академія потребує захисту

Друзі, мені здається, ми дуже недооцінюємо того, що відбувається просто у нас на очах з Києво-Могилянською академією.

Зараз руками міністра-плагіатора намагаються хакнути Могилянку. Рейдернути її так само, як це робили з Держкіно, Українським культурним фондом, Довженко-Центром, телеканалом "Рада", як пробували зробити з Мистецьким арсеналом, як далі пробують з "Суспільним".

Могилянка – це один з кількох найбільших і найкрутіших здобутків за всі роки Незалежності. Якщо чесно, для мене – найбільший. Це університет, який створив ціле покоління добре освічених, ціннісно і світоглядно правильних, активних людей. Університет з нульовою толерантністю до корупції і до плагіату, без класичного університетського українського феодалізму, привілеїв і кумівства радянського зразка, з дуже чіткими етичними принципами.

Могилянка – це один з кількох найбільших і найкрутіших здобутків за всі роки Незалежності

Коротко про суть. Було шість спроб обрати ректора НаУКМА. Весь цей час управлінське безвладдя розхитувало і розбалансовувало Академію. Тепер, коли нарешті могилянці консолідувалися і, попри спроби зірвати вибори, більшістю голосів обрали Сергія Квіта міністр освіти Шкарлет заявляє, що не визнаватиме їх результатів і оголошуватиме повторний конкурс.

Звичайно, ситуація виглядає анекдотично, але ми вже маємо досвід, коли нікчеми, неуки або старорежимні умільці-бюрократи, дуже вміло і швидко підривали інституційну спроможність культурних і освітніх установ, узурпували їх, розсаджуючи там своїх людей.

Могилянка потребує захисту. Давайте підтримаємо могилянську спільноту фешмобом #savemohylyanka.

Це дуже важливо!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі