Як приготувати курча тапака

Смакує найкраще зі смаженою картоплею і овочевим салатом

Курча табака або тапака.

Коли я вчилася на філологічному, нас вчили, що з часом граматична норма може змінюватися і тоді колишня помилка стає нормальним словом. Чому? Бо так людям зручно.

Так і з цим рецептом приготування курчати. Хто ж вже знає, що правильно говорити "тапака"? Тапака – широка сковорідка зі спецільною кришкою на гвинті, яка виконує роль сильного пресу. "Тапа", котра популярна в турецькій і грузинській кухні, не прижилася на наших кухнях. У моєї мами теж така колись була, але ту кришку, як непотріб, ми викинули на горище. Ніхто не розумів якого дідька там той гвинт. Курчата тапака подавались лише в ресторанах, а на полицях магазинів дефіцитними були і сині курки, які померли, як тоді ми жартували, своєю смертю. Тож я курчат тапака полюбила не так давно. І дітям вони подобаються, кажуть, що "м'ясо м'якеньке і солоденьке".

Тапака – широка сковорідка зі спецільною кришкою на гвинті, яка виконує роль сильного пресу

Цю страву я готую тоді, коли потрапляються гарні курчатка в магазині. Сподобалися і готую, хоча планувала інше меню. Звичайно, чим більше їх маринуєш, тим вони смачніші. Але і однієї години досить.

Рецептів чаклування чимало, я поділюся своїм перевіреним і швидким.

Інгредієнти:

курча

часник

сіль

перець

олія

мелений коріандр чи прованські трави (на ваш смак)

Приготування:

1. Курча розріжте вздовж хребта (по спинці). Скажу чесно, я інколи буваю під тиском "мама, я голодна, їсти хочу вже", то можу різанути по грудці. Але це питання швидше естетики і зручності при смаженні, на смак не впливає.

2. Я накриваю курча харчовою плівкою і молоточком ніжно проходжуся по кісточках. Мені подобається розпластаність і завдяки цьому ви можете не будувати гори важкого пресу, коли почнете маринувати і смажити птицю.

3. Натріть курча сіллю, вичавленим часником і спеціями. Є люди, які не маринують часником, бо він гірчить після смаження. Якщо вам гірко, то поцілуйте коханого і використайте часник у соусі, з яким подасте страву.

Натріть курча сіллю, вичавленим часником і спеціями

4. Курча відправте в холодильник маринуватися бажано на ніч, мінімум на 1 годину.

5. Налийте трохи олії в сковорідку, 2-3 зубчики часнику. Обсмажте часник, дістаньте його і викладіть курча грудкою догори. Смажити 15 хвилин до золотавої скоринки.

6. Перевернути і обсмажити з іншого боку теж 15 хвилин.

7. Долийте в сковорідку приблизно 50 мг води і протушкуйте 5 хвилин.

8. Переверніть і потримайте ще 5 хвилин.

Все, готово! Посипайте зеленню.

Смакує найкраще зі смаженою картоплею і овочевим салатом. Ми найбільше любимо до курчати салат з молодої капусти, зеленої цибульки, огірків, помідорів і кропу з олією.

Соус підбирайте на ваш смак!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі