Тренер Андрій Шевченко не допоможе навіть "Минаю"

Його може чекати доля Олега Блохіна

Хто такий футбольний тренер? Футбольний тренер – це той, хто здатен, прийшовши до команди, знайти внутрішні резерви у наявних футболістів, запропонувати їм більш ефективну тактику, знайти мотивацію для гравців, які з різних причин не показують свого максимуму. І у підсумку – покращити результати команди.

Коли ти здатен підняти команду третього дивізіону чемпіонату Зімбабве з десятого місця на п'яте – ти тренер. Коли ні – то тобі слід йти у помічники до інших тренерів, аби вчитися, або почати із дитячих та юнацьких команд. Це теж потрібна та вдячна робота. Коли ж ти маєш всесвітню футбольну славу, то варто подумати над посадою спортивного директора клубу, де ти здобув свою славу, чи пошукати достойне місце у міжнародних чи національних футбольних інституціях, де завжди будуть раді людині із заслуженою репутацією.

Очоливши італійську команду "Дженоа", Андрій Шевченко досить швидко довів те, у чому ніколи не сумнівався ніхто із тих, хто хоч трохи тямить у футболі. Він довів, що не є футбольним тренером. Після приходу українця команда ще жодного разу не перемогла у чемпіонаті, зазнавши шести поразок у дев'яти матчах і міцно закріпившись на передостанньому місці у таблиці.

Власне, не сталося нічого страшного. Андрію ще не пізно визнати той очевидний факт, що він – не тренер, і продовжувати заробляти гроші на своєму всесвітньовідомому імені вже у іншій якості. Так, як це зробили до нього не менш великі гравці – Луіш Фігу, Рауль Гонсалес, Предраг Міятович. Шевченкові завжди будуть раді на великих футбольних зібраннях, він і надалі може бути футбольним обличчям України, навіть не говорячи рідною мовою. Залишилось небагато – визнати очевидне і тихо завершити тренерську кар'єру.

За великого бажання ще можна знайти команду, чиї власники будуть готові викласти купу мільйонів за те, що біля лави запасних походжатиме не хто-небудь, а сам Андрій Шевченко. Але це триватиме недовго, бо кожній команді врешті потрібен результат

За великого бажання ще можна знайти команду, чиї власники будуть готові викласти купу мільйонів за те, що біля лави запасних походжатиме не хто-небудь, а сам Андрій Шевченко. Але це триватиме недовго, бо кожній команді врешті потрібен результат. І навряд чи ще десь у світі знайдеться місце, де поразки команди Шевченка будуть оголошувати перемогами, як це робили в Україні впродовж п'яти років від 2016-го до 2021-го.

Коли ж відкинути імідж одного із найкращих футболістів планети, то тренера Шевченка очікує доля тренера Блохіна, який вже сьомий рік "очікує пропозицій". Тому що навіть "Минаю", якому слід утримати місце в українській "прем'єр-лізі", не потрібен тепер ані Блохін, ані Шевченко. "Минаю" потрібен тренер, а не славне футбольне ім'я.

Микола Несенюк, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі