Ексклюзиви
четвер, 02 грудня 2021 21:00

Шевченко може закінчити тренерську кар'єру

Шевченко може закінчити тренерську кар'єру
Андрій Шевченко підписав контракт із "Дженоа" на два з половиною роки. Фото: ФК "Дженоа"

Я все розумію – запрошення з клубу серії "А", тренеру потрібна практика, дружина звикла до певного рівня доходів. Проте перші матчі Андрія Шевченка на чолі "Дженоа" тільки переконали – він зробив неправильний вибір.

У "Дженоа" з 24 вересня новий власник. Колишній – Енрико Преціозі – змінював тренерів як рукавички. Нові господарі з американської компанії напевне будуть терплячішими. Але судячи із заяв, вони не готові розкидатися грошима. Хiба що дадуть на кишенькові витрати, щоб орендувати у "Мілана" непотрібних йому гравців. По-друге, таких "американців" у італійській серії "А" достатньо: "Мілан", "Рома", "Болонья", "Парма", яка вилетіла до першої ліги і не виблискує там. Вести трансферну роботу за таких умов скромному клубу, найкращі часи якого були сто років тому, буде важко. Шевченко для "Дженоа" як Моуріньйо для "Роми" - відоме обличчя для зміцнення бренду.

Якщо Коньков був президентом ФФУ, чим гіршим всесвітньовідомий футболіст? Якщо позиції Паоло Мальдіні міцнішатимуть у "Мілані", хто йому відмовить у бажанні створити в команді посаду "під Шевченка" і знову зробити його "червоно-чорним"? А Абрамович хіба кине друга напризволяще?

Дивно, що це влаштовує самого Андрія Миколайовича. Гаразд, португалець – "Особливий" уже на фініші кар'єри, в якій виграв усе. Врешті, він обрав Вічне місто і команду, що входить до п'ятірки найпопулярніших в Італії. А що в генуезькому болоті може зробити Шева – розумом не збагнеш. Мораль команди після невдач тільки падає. Наступні суперники – "Ювентус", "Сампдорія", "Аталанта", "Лаціо" - навряд чи її "піднімуть".

Тому український тренер ризикує отримати серйозну пробоїну у профайлі. Вона завадить отримати вагомі пропозиції. Але не виключено, що Шевченко сам ще не вирішив – буде тренером у довгостроковій перспективі чи ні. Єдине – навряд чи його влаштовує довге перебування у серії "В", як колишнього партнера по "Мілану" Філіппо Індзагі.

І що тоді? Найімовірніше – зміна роду діяльності. Якщо Коньков був президентом ФФУ, чим гірший всесвітньовідомий футболіст? Якщо позиції Паоло Мальдіні міцнішатимуть у "Мілані", хто йому відмовить у бажанні створити в команді посаду "під Шевченка" і знову зробити його "червоно-чорним"? А Абрамович хіба кине друга напризволяще?

І це нікого, за великим рахунком, не здивує. Бо не всім бути Гвардіолами – успішними і на футбольному полі, і на тренерській лаві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Ребров не очолив збірну України

Андрій Шевченко очолив "Дженоа" 7 листопада. Під його керівництвом команда провела три матчі. Нічия і дві поразки, жодного забитого м'яча. Йде на 18-му місці в турнірі з 20 команд. "Вилітають" останні три. У неділю зустрінеться на виїзді з "Ювентусом".

Зараз ви читаєте новину «Шевченко може закінчити тренерську кар'єру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути