Прянощі роблять імбирне печиво святковим. Ділюся простим рецептом

Його можна зробити разом із дітьми до Святого Миколая, Різдва чи будь-якого іншого свята

Коли наближаються свята, в кожного вони викликають свої кулінарні асоціації. У мене це не лише мандарини, апельсини чи шоколад, а й випічка та печиво. Сьогодні будемо готувати смачне імбирне печиво з кунжутом, яке можна зробити разом із дітьми чи друзями до Святого Миколая, Різдва чи будь-якого іншого свята. Що саме робить це печиво святковим? На мою думку, спеції та прянощі. У своєму рецепті я використав мелений імбир, корицю, какао-порошок та насіння кунжуту. Печиво виходить дуже ароматним! Для вирізання печива я використовував спеціальні формочки, ви теж можете зробити так, або просто зробити його круглим за допомогою склянки.

Які прянощі можна використовувати у випічці?

Існують певні аромати та смаки, які ми асоціюємо зі святковою випічкою і які додаємо у пироги, тістечка чи печиво. Коли куштуєш готову страву, то розумієш, що недарма спеції колись були найціннішою валютою та за них точилися запеклі війни. Скажу про кілька своїх найулюбленіших спецій для випічки.

Ваніль. Стручки ванілі можна використовувати, аби зробити ароматну цукрову ванільну пудру, яку потім можна додавати до будь-якої випічки. А свіжі стручки додайте у пана-коту, буде неймовірно ароматно.

Кориця. Є дві різні форми кориці: цейлонська і касія. Обидва походять з кори коричного дерева, але мають різне походження. Частіше за все ми використовуємо другу, додаючи у булочки.

Мускатний горіх. Сьогодні цей інгредієнт можна впізнати у будь-яких продуктах та стравах, від випічки та чаю до соусу бешамель. Але варто пам'ятати, що у великих кількостях його краще не використовувати. Додайте дрібку у морквяний пиріг – вам сподобається.

У великих кількостях мускатний горіх краще не використовувати

Мелений імбир. Імбир у порошку набагато сильніший на смак, ніж свіжий корінь. Його можна використовувати для додання тепла та пікантності будь-якому осінньому десерту. Сушений імбир найяскравіше сяє у пряниках або хрусткому печиві.

Гвоздика. Цей п'янкий, гострий квітковий бутон є поширеним ароматом у холодні місяці. Його виразний смак можна знайти в глінтвейні та гарячому яблучному сидрі, а його аромат підсилить будь-яку випічку. Але тут теж варто бути обережними, адже надлишок гвоздики може перебити всі інші смаки.

Кардамон. Цю спецію родом з Індії використовують не лише для випічки, а й у приготування напоїв, наприклад, ароматної кави чи освіжаючого лимонаду. Але й будь-який пиріг чи печиво стане тільки кращим, якщо додати трошки кардамону.

Кмин. Це багате на ефірні олії насіння дуже гармонійне у рецепті хліба. Можна використовувати як мелений кмин, так і цілі насінини.

Інгредієнти на 16 порцій:

350 г борошна (+ для підпилу)

200 г цукру

200 г розм'якшеного вершкового масла

2 яйця

1 ч. л. кориці

1 ч. л. меленого імбиру

1 ч. л. какао-порошку

½ ч. л. розпушувача

½ ч. л. солі

2 ст. л. насіння кунжуту

цукрова пудра до смаку

Приготування:

Для тіста змішайте у мисці 350 г борошна та 200 г цукру. Додайте 200 г розм'якшеного вершкового масла, вбийте 2 яйця, додайте 1 ч. л. кориці та 1 ч. л. какао-порошку.

Всипте 1 ч. л. меленого імбиру, 2 ст. л. кунжуту і ½ ч. л. розпушувача для тіста.

Замісіть м'яке еластичне тісто, воно повинно трохи липнути до рук, це не страшно. Готове тісто загорніть у харчову плівку та покладіть у холодильник мінімум на 2 години, а краще на ніч.

Готове тісто загорніть у харчову плівку та покладіть у холодильник мінімум на 2 години, а краще на ніч

Потім дістаньте тісто та залиште за кімнатної температури ще на годину. Після цього присипте робочу поверхню борошном та розкачайте тісто у пласт товщиною приблизно 4 мм.

За допомогою будь-яких формочок виріжте з тіста фігурки.

Застеліть деко пергаментом та викладіть фігурки з тіста. Випікайте печиво у розігрітій до 200 градусів духовці протягом 10 хвилин.

Готовому печиву дайте трохи охолонути та злегка притрусіть цукровою пудрою.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі