Свинячу рульку готую у пиві. М'ясо має золотаву скоринку і карамельний смак
Страва популярна у Чехії та Німеччині
Я багато подорожував Німеччиною та Чехією і помітив, що в цих країнах особливо трепетно ставляться до пива. Його не просто п'ють із різними закусками, хоча і це там ціла наука, а й дуже багато страв готують із додаванням пива. І я радий, що в нас також все більше уваги приділяється культурі споживання пива і все більше страв готується із цим чудовим напоєм. Сьогодні хочу приготувати одну з найбільш популярних страв до пива у Чехії та Німеччині – свинячу рульку у темному пиві.
Приготувавши рульку у темному пиві, я зрозумів, що саме так вона смакує ідеально. Через пиво м'ясо матиме солодовий та трохи карамельний післясмак, красиву золотаву скоринку. Звісно, я лише за, якщо ви будете експериментувати у своїх стравах та використовувати для приготування різні види пива, можна додавати і світле, і пшеничне, і темне. Як на мене, то ідеально пиво підходить саме для тушкування.
Якщо ви купили свинячу рульку, у якій забагато сала і вона занадто жирна, то я раджу варити її 30 хвилин, зливати воду та варити ще 30 хвилин у новій воді. Якщо зробити так кілька разів, то кількість жиру у рульці поступово зменшуватиметься. Мені ж пощастило купити передню ногу, у ній набагато менше жиру. Тому можна просто варити 1,5-2 години, не змінюючи воду, і отримати чудовий результат. Свиняча рулька стане надзвичайно м'якою та ніжною, м'ясо буде легко відділятися від кістки. До речі, воду, яка залишиться після відварювання рульки, можна використати для приготування холодцю.
Гливи всотають і пиво, і смак та аромат рульки, тож у вас буде і гарнір, і основна страва
Цей рецепт свинячої рульки включає не лише варіння, але і запікання в духовці. Я вирішив запікати в рукаві, адже саме так зручно використовувати пиво – рукав не дасть йому занадто швидко випаруватися. Тож, я змастив рульку гірчицею у зернах, залив темним пивом, додав гливи та запікав ще годину. Якщо хочете можете використовувати й іншу гірчицю, але не раджу брати гостру. А гливи я обрав за їх чудову структуру. Вони всотають і пиво, і смак та аромат рульки, тож у вас буде і гарнір, і основна страва.
Інгредієнти:
1 свиняча рулька (передня нога)
500 мл темного пива
400 г глив
2 ст. л. гірчиці у зернах
зерна коріандру (опціонально)
сіль до смаку
Приготування:
У великій каструлі закип'ятіть воду та викладіть у неї рульку. Добре посоліть та варіть 2 години на тихому вогні.
Обережно витягніть свинячу рульку з каструлі та змастіть 2 ст. л. гірчиці у зернах, посоліть до смаку і додайте зерна коріандру, якщо є бажання. Далі викладіть рульку в рукав для запікання і додайте 400 г глив.
Влийте у рукав 500 мл темного пива та зафіксуйте краї. Розігрійте духовку до 200 градусів.
Запікайте свинячу рульку за температури 200 градусів 1 годину. Якщо хочете отримати скоринку, відкрийте рукав трохи раніше. Але відкривайте дуже обережно, аби не обпектися.
Коментарі