5 причин, чому варто полюбити вівсянку
Коли каші стають гарною звичкою, ризик набрати зайві кілограми зменшується
Декілька причин полюбити вівсянку:
- Вівсянка – джерело повільних вуглеводів. З'ївши вранці тарілку каші із цільних зерен, ті, кому вона підходить, забезпечать стабільний рівень глюкози в крові та почуття ситості на чотири-п'ять годин.
- Вівсянка благотворно впливає на нервову систему, а також поліпшує роботу серця та судин.
- У любителів такого корисного сніданку набагато менше проблем із зайвою вагою. Коли каші стають гарною звичкою, ризик набрати зайві кілограми зменшується.
- У тих, хто їсть страви з круп щодня, помітно поліпшується стан шкіри та волосся.
У тих, хто їсть страви з круп щодня, помітно поліпшується стан шкіри та волосся
- "Якщо мені підходить вівсянка, але я не можу її полюбити, то що робити?" Відповідь очевидна: додати різноманітності! Щоранку вівсянку можна готувати настільки по-різному, що вона не тільки не набридатиме, а, навпаки, стане найулюбленішою ранковою стравою. Є безліч страв, які можна приготувати з вівсянки. Це і млинці, і сирники, і навіть котлети.
Сирники з вівсяними пластівцями без борошна
Інгредієнти:
Сир — 200 г
Яйце куряче — 1 шт.
Вівсяні пластівці — 4 ст. л.
Сіль — 1/3 ч. л.
Приготування:
Сир розтерти з 1/3 ч. л. солі.
Додати в сир яйце, добре перемішати.
Замочити 2 ст. л. вівсяних пластівців, додати в сирну масу і перемішати.
За допомогою ложки сформувати з сирної маси сирники, обваляти їх у вівсяних пластівцях, що залишилися.
Обсмажувати сирники на невеликій кількості топленого вершкового масла або оливкової олії, або зовсім без олії на антипригарній сковороді.
Коментарі