До "Манчестер Юнайтед" прийшов тренер-камікадзе

Топфахівці відмовили через Роналду

Уле-Гуннар Сульшер таки звільнений з посади головного тренера "Манчестер Юнайтед". Після цього команда перемогла "Вільярреал" в Лізі чемпіонів та звела внічию виїзний матч проти лідера АПЛ. Такі результати – більше емоційна складова після зміни тренера. Тим паче, Майкл Каррік - виконуючий обов'язки тренера - працював у штабі норвежця.

Чому ніхто із провідних тренерів не хоче працювати із "Юнайтед"? Відповідь очевидна: мало хто хоче тренувати Кріштіану Роналду. Португалець у командній ієрархії має більший голос, ніж головний тренер. Команда мала добру побудову гри. Потім прийшов Роналду. Почав грати центрального форварда. Після цього "просів" Маркус Рашфорд, Бруно Фернандеш має одного адресатf для передачі, Мейсон Грінвуд загубився повністю.

Сьогоднішня проблема "МЮ" - це дисбаланс. Команда не може бути заточена на одного гравця. Якщо у нього щось не виходить, то інших варіантів ведення гри немає.

Новий тренер команди Ральф Рангнік – камікадзе. У "Лейпцигу" займався системою підготовки гравців. Клуб почав вдало виховувати та продавати свої таланти. Більше заробляє, ніж витрачає. У Манчестері - інша історія. Майже всі гравці готові. Клуб готовий купувати футболістів найвищого класу. Рангніку треба буде адаптовуватися.

Німець - прихильник командного футболу та пресингу. Це спровокує конфлікт з Роналду.

У Англії зараз мода на німецьких тренерів

У Англії зараз мода на німецьких тренерів. Томас Тухель та Юрген Клопп успішно працюють із "Челсі" та "Ліверпулем" . Можливо, тому на німця зробив ставку і "Юнайтед".

Швидких змін від Рангінка не варто чекати. Він системний спеціаліст. Команді не потрібні революційні зміни. Потрібно збалансувати атмосферу в роздягальні. Вигнати Роналду не зможе. Це буде дуже велика пляма на репутації клубу в плані маркетингу.

Завдання на сезон – потрапити у топ-4 АПЛ. В Лізі чемпіонів "перебити" гру "Баварії", "Сіті", "Ліверпуля" та Парижа нереально.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі