Путін залякує Зеленського. До чого готуватися Україні

Є одна складова, яку не варто скидати з рахунків

Ось що я хочу сказати. Загроза нового етапу російського вторгнення в Україну є достатньо реальною. Але насправді, це лише ще одна складова глобальної гібридної війни, яку Путін веде проти України. Через загрозу вторгнення Путін примушує Володимира Зеленського до переговорів і поступок щодо ОРДЛО, води до Криму та інших питань. Це лише один із елементів, які Кремль використовує для тиску на президента України. Справа в тому, що росіяни давно вже системно використовують у роботі психологічні портрети опонентів. І працюють із ними через їхні фобії, страхи, комплекси, слабкості, помилки чи навпаки — лестощі. Так працює із Зеленським Єрмак. Так працюють і росіяни. Вони дають сигнал, що можуть розпочати вторгнення та бачать, що це працює. Тому що реальність загрози нападу викликає страх. І Кремль нагнітає ситуацію, тиснучи на потрібні пункти у психологічному портреті Зеленського. Для отримання потрібного результату Путін може розпочати активні воєнні дії. Йому дуже хочеться, щоби Зеленський підписав усе, що потрібно Кремлю. Для цього відбувається системне нагнітання.

Через загрозу вторгнення Путін примушує Володимира Зеленського до переговорів і поступок щодо ОРДЛО, води до Криму

Але тут є одна складова, яку не варто скидати з рахунків.

Україна зразка 2021 року значно сильніша, ніж Україна зразка 2014 року. Сильніша армія, згуртованіше суспільство, є чималий резерв ветеранів, які вміють і пам'ятають, як найкраще протистояти окупантам. Та й те, як укомплектовано нашу армію, дозволяє говорити про те, що кількість 200-х противників може обчислюватися тисячами. А ось цього Путін точно не хоче. І не тому, що цінує життя росіян. Ні, не тому. Громадяни РФ для нього — витратний матеріал. Але якщо така кількість не повернеться додому або пропаде безвісти в Україні, це означатиме, що війна прийшла і до РФ. І це точно вплине на Путіна електорально. А в нього і сьогодні не найкраща ситуація, коли бунт може перерости у зміну влади. Особливо якщо цим бунтом керуватимуть ті, кого Путін втомив, і хто сам хоче зайняти його місце.

Україна зразка 2021 року значно сильніша, ніж Україна зразка 2014 року. Кількість 200-х противників може обчислюватися тисячами

Не забувайте, що в РФ живуть традиції СРСР, коли Хрущов готовий був сісти в крісло Сталіна і чекав на можливості, а Хрущова готовий був знести Брежнєв, який так само скористався ситуацією. Тому важливо, наскільки ми готові дати відсіч, вести партизанську війну, переносити активні воєнні дії на територію країни-окупанта. Все це стримувальний фактор для Путіна. Він так і не зміг підкорити Чечню, а для взяття Грозного місто зруйнували. То що говорити про Україну? І навіть манкурти та зрадники Путіну не дуже допоможуть. Ось це треба пам'ятати всім нам і не варто забувати президенту.

Тому рекомендую заздалегідь подумати про те, що і хто робитиме, якщо розпочнеться активна фаза війни. Дуже рекомендував би владі провести навчання для цивільного населення та психологічно підготувати людей до можливого сценарію. Я точно знаю, що робитиму. У мене є мотивація та бажання захищати свою країну, свою землю, свою родину. Нам усім треба зрозуміти, що наше завдання — захистити нашу Україну. Крім нас, це ніхто робити не буде. Але ми зможемо це зробити, якщо готуватимемося вже сьогодні. Не треба боятися. І влада не має боятися. Нехай нас бояться вороги. Адже вони хочуть прийти на нашу землю.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі