"Шахтар" стає жертвою витівок свого тренера

"Динамо" набуває впевненості

Якщо подивитися на турнірні таблиці груп Ліги чемпіонів, то українські команди ніби виступили ідентично: обидві набрали по одному заліковому балу. Але наповнення цих таблиць різне. Відчувається, що кияни намацали стежинку, яка виведе їх у широкий світ. Фактично, динамівці пішли шляхом загребського "Динамо" із їхньою ставкою на власних виконавців. І в грі з "Баварією" ці власні виконавці провели дуже потужну гру. У команди починають з'являтися перші ознаки впевненості у власних силах. І це, насправді, фундамент, на якому зростає будь-яка команда. Не варто забувати, що підопічні Луческу протистояли найбільш незручному супернику для українських команд. Ми всі пам'ятаємо, як "Баварія" розбивала "Шахтар" - 7:0.

Ще один момент. Дуже приємно спостерігати за юнацькою командою киян в Лізі чемпіонів. Моментами вона робить речі, які не під силу командам УПЛ. Якщо ще буде впевнено протоптана стежка з юнацької команди до "основи", то процес реорганізації "Динамо" можна буде вважати закінченим.

Моментами юнацька команда киян робить речі, які не під силу командам УПЛ

У "Шахтаря" інша проблема. Вони орієнтуються виключно на бразильський ринок, а треба бачити майбутніх лідерів по всьому світу. У 2015 році 27-річний Аллер коштував 0 євро, а зараз це форвард "Аякса" за 70 мільйонів.

"Шахтар", схоже, стає жертвою хлопчачих витівок свого тренера. Учора захисники намагалися вийти з-під пресингу "Інтера" лише через короткий пас. Саме з цієї причини біля воріт гостей виникли два голеві моменти у перші 15 хвилин. Згодом я подивився матч "Манчестер Сіті" - "Париж". Французький клуб з найдорожчим добором виконавців не соромився вибивати м'яч аби куди. А "Шахтар" соромиться.

Це виглядає дивно, бо не може оркестр вийти й зіграти з листа новий музичний твір. Диригент розуміє, що потрібний час на репетиції. Приблизно так грає Сімоне Індзагі. Він не став ламати схему попередника й упевнено пресингує суперника, як і раніше. Бо навіщо ламати літню кухню, якщо новий будинок ще не зведено?

Поки я не бачу підстав для звільнення Де Дзербі. Він виконує стратегічне завдання – не відстати сильно від "Динамо". Однак має певну "легкість у думках". Хочу сподіватися, що зимова пауза піде на користь Роберто й він зрозуміє, де і в чому помилявся. Бо фінішувати на останньому місці в групі з "Шерифом" – не найкращий дебют.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі