Зеленський вже зізнавався, що саме він злив інформацію про "вагнерівців"

Відправляти у відставку треба не тільки Андрія Єрмака

21 листопада, в День гідності та свободи, маніфестанти вивісили на Майдані банер з фейсами Володимира Зеленського й Андрія Єрмака. "Їхня брехня принижує", написано на банері. І це правда.

"Путін – х-ло!", скандував Майдан. Але це не новина. "Зеля – сц-ло!" – саме такого продовження набув мем. І з цим важко не погодитися.

Президенту дали 10 днів, щоб звільнити з посади Єрмака. Як учинить "сц-ло" – побачимо.

У Зеленського дивний потяг призначати на посади телепнів і зрадників. Російський опозиціонер Андрій Піонтковський майже голос зірвав, уже понад рік розповідаючи всій Україні факти, які з усією очевидністю свідчать: Єрмак – агент впливу РФ. До цієї теми повсякчас звертається телеканал "Еспресо" і журналіст Остап Дроздов.

У Зеленського дивний потяг призначати на посади телепнів і зрадників

Уже кожна собака в Україні знає про заступника секретаря РНБО Руслана Демченка і його роль у лобіюванні Харківських угод. Але нині ця людина поряд із президентом і опікується координацією роботи всіх спецслужб. Карколомне кар'єрне зростання для агента впливу РФ!

Саме Єрмака і Демченка колишній керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Василь Бурба підозрює в зливі інформації РФ. Забагато провалів, зазначає Бурба. Дійшло до того, що в Києві вчиняються замахи на керівників спецпідрозділів. І все це свідчить про одне: в оточенні президента є російський "кріт".

Але Зеленський не квапиться з розслідуванням. Тримає біля себе одіозних персон. І бреше.

Про брехню докладніше.

18 вересня 2020 року. Андрій Єрмак про "Вагнергейт" у студії Савіка Шустера: "Детективна історія, яка вигадана від початку до кінця. Кілька фактів з реальності, масштабна вигадка і виходить історія, яка вражає. Думаю, що це є спецоперація, але не українська".

24 червня 2021 року. Володимир Зеленський в інтерв'ю Наталії Мосейчук: "Це точно не була наша операція". Далі пан президент чомусь закашлявся, але продовжив, довго намагаючись узгодити речення. Зрештою впорався з цим мовленнєвим завданням: "Я точно розумію, що ідея цієї операції – це була ідея інших країн. І те, що Україну максимально затягували в це питання – це правда. І те, що цього не відбулось, я вважаю, – слава Богу! – ми проявили суб'єктність у цьому важливому питанні".

Отже, має місце: перше, заперечення того, що спецоперація готувалась українською розвідкою; друге, вказівка, що спецоперація – це робота іноземних спецслужб. Це ж таки стверджував і Єрмак. І третє, президент задоволений, що участь України в цьому "активному заході" не доведена.

3 жовтня 2021 року. Володимир Зеленський під час пресконференції в Трускавці: "Я точно не брав участі в цій російській спецоперації. Я взагалі не беру участі в російських спецопераціях".

Отже, маємо важливе доповнення: спецоперація, на думку президента, – російська акція. Відповідно, і весь "Вагнергейт" має російські витоки.

3 жовтня. Та ж таки пресконференція. Зеленський: "Моє обговорення питання "вагнерівців" було з паном Лукашенком, це правда, телефоном, коли ці люди ["вагнерівці"] заїхали, наскільки я знаю автобусами, на територію Білорусі. Я щось чув, що вони, згідно операції, кудись летіли. В мене була розмова на той момент…" Несподівано на половині речення пан президент захихотів. А далі сказав: "…з президентом Олександром Григоровичем Лукашенком. І я йому сказав: там у вас бойовики. Є інформація".

Всі ці плутані речення, кашель, коли йдеться про "Вагнергейт", недоречний сміх, закрита поза тіла – свідчать про одне: президент бреше.

Всі ці плутані речення, кашель, коли йдеться про "Вагнергейт", недоречний сміх, закрита поза тіла – свідчать про одне: президент бреше

Проміжний звіт парламентської ТСК від 15 листопада та матеріали розслідування Біллінґкет, оприлюднені 17 листопада, доводять, що спецоперація із захоплення "вагнерівців" готувалася українською розвідкою. Василь Бурба переконаний: причина провалу – злив інформації ворогу. Хто злив?

3 жовтня на телекамеру Володимир Зеленський зізнався, що це саме він повідомив Лукашенкові інформацію про перебування російських терористів у Білорусі. Звернімо увагу на слова: "Моє обговорення питання "вагнерівців" було з паном Лукашенком, це правда, телефоном, коли ці люди ["вагнерівці"] заїхали…"

Досі повідомлялось, що Зеленський мав розмову з Лукашенком, але вже після затримання "вагнерівців" у Мінську 29 липня 2020 року. А от процитовані слова свідчать, що розмова президентів була до затримання терористів.

Складно повірити, що президент України – ідіот, який не пам'ятає про що і з ким розмовляє. Але не заперечним є й той факт, що треба бути ідіотом, аби на телекамеру, хихочучи при цьому, зізнатись, як і від кого Лукашенко отримав інформацію про терористів.

А тепер висновок: відправляти у відставку треба не тільки Андрія Єрмака.

Валентин Бушанський, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі