Лукашенко і Путін програли перший раунд емігрантської війни

Поляки вистояли, показали технічну здатність справитися з таким масштабом атаки

Підсумок: цей раунд емігрантської війни Лукашенко і Путін програли.

Зараз їх сили відступають – більша частина перемістилася з холодних таборів поруч з колючим польським дротом у теплий логістичний центр, а понад три сотні найбільш розумних взагалі ретирувалися літаком у Ірак.

Все логічно – новини навіть такого масштабу живуть у інфопросторі тиждень-півтора. І якщо за цей період не вдалося досягти результатів, то їх і не буде – тема усім набридла.

Поляки вистояли, показали технічну здатність справитися з таким масштабом атаки.

Проявили твердість і впевнено затикали рота російським пропагандистам із західноєвропейськими паспортами, котрі рвалися познімати сльозливі картинки, як "фашисти і радикали" притісняють нещасних мігрантів. Не звертали уваги на галас штатної "громадськості" на захист свободи слова, а також взагалі на завивання лівих щодо нещасних біженців.

Невдобно вийшло і з проросійськими правими в Європі – вони ж паразитували на мігрантській темі і водночас обсмоктували Путіна і Москву, як сильних лідерів. А тут виявилося, що Москва із сателітами брутально кидають мігрантів на кордони ЄС.

Часи помінялися, настрої європейців уже інші. Жителям Німеччини та інших багатих країн набридло, що їх силою примушують жаліти мігрантів

І взагалі, ця криза показала, що часи помінялися, що настрої європейців уже інші. Жителям Німеччини та інших багатих країн набридло, що їх силою примушують жаліти мігрантів. Тому, приміром, наступний німецький канцлер мовчить у ганчірочку, йому з цим електоратом ще довго жити.

Метушилася Меркель (і трохи – Макрон), чия проросійська позиція уже очевидна останній жабі з білоруських боліт. Дзвонила то Лукашенку, то путінським друзям. Але їй втрачати нічого, та й не вдалося добитися особливо нічого.

Хоча і не було фізичної допомоги Польщі, але принаймні позірно Захід тримав стрій проти Москви і Мінська. ЄС не дав задній хід в плані санкцій, найбільші країни висловлювали свою солідарність з поляками.

Захід тримав стрій проти Москви і Мінська

Я уявляю, як елітам цих країн мріялося натиснути на Польщу, як до цього їх підштовхувала ефесбешна агентура, але тупість Луки й Кремля і реакція рядових європейців примусили їх лідерів робити вигляд, що вони не з Москвою, а з Варшавою.

Спливають неприглядні деталі операції – виявляється, такі тисячі готових кидатися камінням у прикордонників з'явилися, бо якісь невідомі люди німецькою мовою свого часу пообіцяли, що варто добратися лише до Білорусі, а там буде наземний коридор у Німеччину. Цікаво, де Bellingcat з розслідуванням? Треба йти у контрнаступ.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі