"Шахтар" зосередиться на виграші чемпіонату

Луческу досконало вивчив "Барселону", але команді бракує центрфорварда

"Динамо" провело найкращий матч у цьогорічній Лізі чемпіонів. Помітно, що Луческу досконало вивчив суперника, знав - за рахунок чого вибігати в контратаки. Єдине, в чому поступилися динамівці – індивідуальна майстерність футболістів. Не можна у футболі різко підвищити свою індивідуальну майстерність й різко знизити її в суперника.

Інша річ, що без центрфорварда команда обмежена в своєму потенціалі. Може розраховувати на контратаки та стандартні ситуації. А хотілося, щоб небезпека була і за позиційного наступу.

Непоганий матч видав Де Пена й пара центральних захисників. Гірше очікуваного зіграли Циганков і Шапаренко.

За "Шахтар" соромно не було. Додав упевненості Степаненко. Можна було сказати те саме про Трубіна, якби не жахлива перепасовка з Марлоном, яка призвела до першого пропущеного м'яча.

Мудрик має велику швидкість і акторську зовнішність. Але зовсім інша річ – ефективність

Ефектно зіграв Мудрик. Він має велику швидкість і акторську зовнішність. Коли вмикає свою швидкість і втікає в прорив, на це приємно дивитися. Але зовсім інша річ – ефективність. Михайло майже не працював у відборі м'яча. У ситуації з пропущеним м'ячем – 30-40% його провини. Саме від Мудрика утік Вінісіус. Тренер це обов'язково помітить.

Думаю, в цьому сезоні "Шахтар" зосередиться на виграші чемпіонату. Наш футбол зараз у такому стані, що у найближчі п'ять років жодна з українських команд не матиме великих перспектив у Європі.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі